fbpx

Следете ги цените на нашите пазари:

Цени на сточен пазар Скопје 21.01.2020 Бик до 18 месеци 125 | Теле 2-6 месеци – Симентал 160 | Прасиња од 20-35 кг. 153 | Прасиња до 20 кг. 163 | Гоеница над 110 кг. 106 | Теле 1-2 месеци 175 | Теле 1-2 месеци – Симентал 180 | Јариња до 20кг 140 | Јагниња до 18кг 165 | Теле 2-6 месеци 180 | Јуне 6-18 месеци 125 | Јуне 6-18 месеци – Симентал 160 | Бик над 18 месеци 105 | Бик над 18 месеци – Симентал 120 | Излачени Говеда 60 | Гоеница до 110 кг. 115 | Излачени Кози 50 | Молзни Кози 165 Излачени Овци 60 | Молзни Овци 170 | Овни 190 | Шилежиња 170 | Буша 60 | Молзни Крави 65.00 | Теле 1-6 месеци 170 | Јагниња над 18 кг. 150 |
Цени на кванташки Скопје 30.12.2019 Компир 10-16 ден кг | Кромид 15 прилепски 17 гостиварски 20 српски ден кг | Краставица 70 грчка 75-80 македонска ден кгv Домат црвен албански 80 турскиот 90 македонски 90 -100 ден кг | Морков 12 крупен -15 мал македонски -18 мал српски ден кг | Цвекло ситно 10 ден кг | Цвекло крупно 7 ден кг | Пашканат 40 ден кг | Целер 20-30 парче | Дајкон 15-20 ден кг | Магдонос 12 ден китка | Рен 300 ден кг | Рукола 10 ден китка | Фр магдонос 15 ден китка | Карфиол 50 – 60 ден кг | Брокула 100 шпанска 80 македонска ден кг | Спанаќ 30-40 ден кг | Марула 10-12 ден парче | Праз струмички 120 ден 150 кумановски со 20 стапчиња | Тиквица 60 – 70 ден кг | Модар 95 – 115 ден кг | Зелка 6-8 тврда мека зелка нема | Бабура домашна 30-40 увозна 100 ден кг | Ротквица 5-7 ден снопче | Пипер екстра 50 ден кг | Везени пиперки низа 400 ден | Пипер лут 50-60 ден кг | Пипер црвен 70-75 ден кг | Круша 60-80 ден кг | Јаболка 18-20-22 екстрата 28 ден кг | Јаболки трета класа 6-8-10 ден кг | Грозје 70 ден кг | Трупка 15-20 ден кг | Лук македонски 180-230 ден кг | Грав домашен 100-150 ден кг | Грав увоз 80 ден кг | Ориз домашен 55 ден кг | Калинка увозна 48-55 ден | Јапонско јаболко 10 -15 ден кг | Тиква 10-15 ден кг | Лимун 40-48 ден кг | Мандарина 23-40-50 ден кг | Цитрон 30 ден кг | Портокал 23-40 ден кг | Кива 30-40 ден кг | Ананас 63 ден кг | Ѓумбир 120 ден кг | Манго 170 ден кг | Авокадо 180 – 230 ден кг | Шери домат 150 турско и 230 италијанско ден кг | Банана 1000 ден пакет 20 кг | Костен 120 кинески 100 македонски ден кг | Келераба 15-20 парче | Кељ од 30-45 парче | Кинеска марула од 20-30 | Прокељ 100-120 ден кг |
 

Агро туризам - Посетете фарма


Доколку сакате да поминете несекојдневно за време на викенд, може да посетите некоја од нашите фарми и да погледнете како се одвива производството и грижата за животните.
farma2
  • Прошетајте низ недопрена природа. Вкусете вистинска органска храна.
  • Стекнете нови знаења, запознајте добри луѓе и посетете прекрасни места.
  • Научете како се подготвуваат најпознатите македонски специјалитети сирење, пита, кисело млеко...
  • Собирајте шумски плодови, печурки, капини, малини, чаеви...
  • Запознајте ги прекрасните луѓе што живеат во Рурална Македонија.
ДОЗНАЈ ПОВЕЌЕ
banner1-(1)

Постојат многу видови на ваква опрема и секоја си има своја улога да му помогне на Земјоделецот.

Слободно погледнете и одберете која машина сакате вас да ви помага.


ДОЗНАЈ ПОВЕЌЕ


Земјоделски аптеки

Прва помош за Земјоделството. Сите земјоделски аптеки на едно место.


ПОБАРАЈ

Агро советници

Затоа што секој може да наиде на проблем. За секој проблем постои и решение. Побарајте совет од искусен АГРО СОВЕТНИК.

ДОЗНАЈ ПОВЕЌЕЗемјоделец за пример

Има Земјоделци и Земјоделци но меѓу нив ги издвојуваме АГРО ШАМПИОНИТЕ


СИТЕ ШАМПИОНИ

Facebook