Тел: +38975383796 Е-пошта [email protected]

18.8 C
Skopje
Friday, May 17, 2024

More

  Коза Јуда

  petel baner

  
  
  
  
  

  Коза Јуда е обучена коза што се користи во сточарство и во работа со животни.

  Коза Јуда е обучена да се дружи со овци или говеда и е дресирана да ја води стоката кон одредена дестинација.


  Најчесто оваа Коза Јуда се користела во кланиците а задачата на јарецот Јуда е ги доведе овците или козите на колење, додека неговиот живот е поштеден.

  Agrobot

  Козите од Јуда се користат и за водење на други животни кон специфични локации на пример камиони за транспорт на стока.

  Овие јарци во последно време испаднаа од употреба но сепак можат да се најдат во разни помали кланици во некои делови на светот.

  Prostor za reklama na zemjodelie.mk

  Моравме да го објавиме овој текст бидејќи не потсетува многу на однесувањето на некои луѓе.

  За повеќе корисни стории посетете ја страната на zemjodelie.mk, како и Земјоделските групи на Facebook и Viber.

  Само Рурално

  tigar.mk baner
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img