Тел: +38975383796 Е-пошта [email protected]

28.8 C
Skopje
Thursday, July 25, 2024

More
  домаАгро ВестиДигитализација во земјоделството: невозможна мисија?

  Дигитализација во земјоделството: невозможна мисија?

  petel baner

  COVID-19 кризата може да ја започне “дигиталната револуција во земјоделството“

  Дигиталното земјоделство може да процвета како резултат на кризата од COVID-19, со оглед на неговиот капацитет да му помогне на земјоделскиот сектор да ја подобри својата одржливост и да се опорави од влијанието на епидемијата. Но, исто така, се појавува и загриженост во врска со темпото на оваа промена и дали земјоделците се соодветно подготвени за тоа.

  Prostor za reklama na zemjodelie.mk

  На земјоделците, како и на сите други, им беше нарушена вообичаената деловна рутина, а дигиталните технологии се покажаа како животен век за време на оваа криза. Земјоделците се повеќе се свртуваат кон видео услуги за да се консултираат со советници, агрономи и трговци .

  Пандемијата повеќе од кога било покажала потреба земјоделците да бидат поврзани и да можат да комуницираат од оддалечени локации, нагласувајќи дека ова е особено важно за да се охрабри следната генерација земјоделци да ја преземат диригентската палка.

  Дигитализацијата овозможува поголемо ниво на увид во фармите. Колку повеќе информации имаме, толку подобро можеме да го ублажиме ризикот на бизнисот, што предизвикува продуктивност и повисоки приноси.

  tigar.mk baner
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img