Тел: +38975383796 Е-пошта [email protected]

24.8 C
Skopje
Sunday, May 19, 2024

More
  домаФинансирањеАгро заеми во земјоделието

  Агро заеми во земјоделието

  petel baner

  Агро заеми се финансиски средства за Земјоделците преку кои Микрокредитна фондација Хоризонти веќе над две децении им излегува во пресрет на Земјоделците и нивните планови за инвестирање и проширување на своето земјоделско стопанство.

  Во многу случаи големите банки не излегуваат во пресрет на малите Земјоделци и на нивните потреби.

  Постојано им бараат документи кои што Земјоделците неможат да ги обезбедат, а тука се и најразлични хипотеки и осигурувања.

  агро заеми

  Агро заеми како дел од микрокредитирањето се многу различни од брзите кредити што во последно време се намножија кај нас.

  Микрокредитните финансиски институции се повеќе како пријател кои што им помагаат на вистинските домаќини да ги остварат своите планови за развој.

  Преку агро заеми често им помагаат на Земјоделците во руралните средини и на жените кои што живеат во овие средини.

  Микрокредитна фондација Хоризонти во својата мисија има за цел да ги помага жените кои што живеат во руралните средини и да им овозможи поквалитетен живот и развој со тоа што ги вклучува во економските текови во средините кои што живеаат.

  Спречување на презадолженост е нивната мисија

  За разлика од брзите кредити и нивните преставници кои што ги презадолжуваат своите клиенти со високи камати.

  Хоризонти ќе ги преземе сите неопходни мерки во сите фази на кредитниот процес за да утврди дали клиентите имаат капацитет за отплата и да избегне нивна презадолженост.

  Agrobot

  Покрај тоа, Хоризонти ќе ги применува и следи интерните системи кои го поддржуваат спречувањето на презадолженост.

  Покрај Агро заеми во портфолиото на Хоризонти има и заеми за домување и микро бизнис заеми.

  Prostor za reklama na zemjodelie.mk

  Од почетокот на своето работење ХОРИЗОНТИ овозможи финансиска поддршка на преку 10,000 корисници меѓу кои: сопственици на мали бизниси, индивидуални земјоделци и  население со потреби во домувањето.

  За повеќе корисни стории посетете ја страната на zemjodelie.mk, како и Земјоделските групи на Facebook и Viber.

  Само Рурално

  tigar.mk baner
  spot_img
  МОЖЕ БИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА...
  МОЖЕ БИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА...
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img