Тел: +38975383796 Е-пошта info@zemjodelie.mk

18.8 C
Skopje
Sunday, March 3, 2024

More
  домаАгро ВестиПотребни документи за набавка на оружје

  Потребни документи за набавка на оружје

  Agrobot

  Потребни документи за набавка на оружје доколку сакате легално да го поседувате. Без овие документи нема набавка на оружје.

  ПОТРЕБНИ ДОКУМЕНТИ ЗА ИЗДАВАЊЕ ОДОБРЕНИЕ ЗА
  НАБАВУВАЊЕ НА ОРУЖЈЕ
  1. Барањето за издавање одобрение за набавување на оружје може
  да се најде на шалтерите во Отсеците за оружје, експлозивни и
  опасни материи и подрачните единици според местото на
  живеење;
  2. Важечка лична карта;
  3. Уплата на административна такса во износ од 250,00 денари на
  уплатница за издавање одобрение за набавување на секое
  поединечно парче оружје,
  4. Одобрение за набвување на оружје на физичко лице со цел да се
  издаде дозвола за оружје, се врши ако физичкото лице ги
  исполнува следните услови:
  5. Потврда издадена од Центарот за социјална работа дека врз
  основа на судска одлука на подносителот на барањето не му е
  одземена или ограничена деловната способност,
  6. Лекарско уверение за извршен лекарски преглед издадено од
  надлежна здравствена установа.

  Prostor za reklama na zemjodelie.mk

  Ова се 6 потребни документи за набавка на оружје за сите оние кои што сакаат легално да псоедуваат оружје и да немаат проблеми со законот.

  За повеќе корисни стории посетете ја страната на zemjodelie.mk, како и Земјоделските групи на Facebook и Viber.

  Само Рурално

  tigar.mk baner
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img