Тел: +38975383796 Е-пошта [email protected]

22.8 C
Skopje
Thursday, July 25, 2024

More
  домаАгро ВестиЦените на добитокот низ сточните пазари во Македонија

  Цените на добитокот низ сточните пазари во Македонија

  petel baner

  Цените на добитокот низ сточните пазари во Македонија

  Сорта / РасаДобиточен пазар-КумановоДобиточен пазар-СтрумицаДобиточен пазар-Гази БабаДобиточен пазар-Прилеп(Кривогаштани)Добиточен пазар-КочаниПросечна цена на РМ
  Овни192,0093,33205,00 176,88173,75
  Излачени Овци58,3340,0071,43 66,2559,29
  Прасиња до 20 кг.143,33150,00182,50176,00162,50162,50
  Прасиња од 20-35 кг.135,00131,43140,00155,56148,00143,21
  Гоеница до 110 кг.108,0095,63125,00113,85108,75108,47
  Гоеница над 110 кг.62,0081,25100,00100,0095,5689,14
  Јариња до 20кг120,00108,57125,71160,00120,00125,93
  Молзни Кози123,3346,67120,00 116,25101,25
  Излачени Кози46,6730,0062,00 60,0048,33
  Теле 1-6 месеци186,00165,63168,75165,00170,00170,86
  Јуне 6-18 месеци123,33127,50126,88154,55139,50136,51
  Молзни Крави180,0075,00175,00  138,46
  Излачени Говеда68,3365,0071,6766,0057,8666,17
  Јагниња до 18кг141,67143,75161,67168,89143,33153,75
  Јагниња над 18 кг.132,00130,00144,00130,00136,67134,76
  Молзни Овци176,0050,00146,67 138,57140,59
  Коњи за колење28,00 56,0060,00 43,64
  Теле 2-6 месеци170,00150,00162,50137,50155,71153,53
  Бик до 18 месеци130,00120,00125,00138,46125,50128,85
  Бик над 18 месеци120,00110,00117,50 110,00113,67
  Буша 59,29103,3385,00 84,17
  Јарки  367,14 250,00341,11
  Теле 1-2 месеци – Симентал  197,50212,50200,00203,64
  Пилиња  45,00  45,00
  Шилежиња  140,00 170,00150,00
  Мисирки  783,331500,00 962,50
  Стари Кокошки50,00 60,00400,00 113,33
  Теле 1-2 месеци180,00 180,00186,36182,00184,21
  Теле 2-6 месеци – Симентал200,00 190,00175,00190,00187,14
  Коњи  70,0080,00 75,00
  Јуне 6-18 месеци – Симентал    160,00160,00
  Бик над 18 месеци – Симентал    120,00120,00
  Кобили  110,00  110,00
  * цените се изразени во денари      
  Цените на добитокот низ сточните пазари во Македонија

  За повеќе корисни стории посетете ја страната на zemjodelie.mk, како и Земјоделските групи на Facebook и Viber.

  Само Рурално

  tigar.mk baner
  spot_img
  МОЖЕ БИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА...
  МОЖЕ БИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА...
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img