Тел: +38975383796 Е-пошта [email protected]

25.8 C
Skopje
Friday, May 24, 2024

More
  домаАгро ВестиПросечни цени на грозјето

  Просечни цени на грозјето

  petel baner

  Ова се просечните цени на грозјето за 2018 -2019 2020 година

  Просечните откупни цени на винските сорти грозје во 2018 2019 и 2020 година, како и стапката на пораст и опаѓање на цените
  *Цените се изразени во денари за килограм изразени на две децимали
  Вински сорти на грозјеПросечна откупна цена 2018 год.Просечна откупна цена 2019 год.Просечна откупна цена ( 2020 год. )Стапка на пораст / опаѓање 2019 / 20 ( % )
  Бургиндец—црн18,0011,6412,04+3,4
  Каберне Совињон19,5017,5914,59-17,1
  Италијански Ризлинг14,0017,5611,69-33,4
  Рајнски Ризлинг22,0018,9414,00-26,1
  Смедеревка12,4410,387,98-23,1
  Совињон Бел22,5016,6414,86-10,7
  Кратошија/12,6110,93-13,3
  Шардоне22,0016,1916,95+4,7
  Мерло20,0017,9214,86-17,1
  Р’кацители12,6215,0010,88-27,5
  Теран/11,8510,50-11,4
  Темјаника29,0025,0020,97-16,1
  Кадарка/12,308,00-35,0
  Станушина/10,567,22-31,6
  Белан/13,6811,55-15,6
  Вранец14,6612,5710,55-16,1
  Мускат– Хамбург/15,0011,47-23,5
  Траминец црвен/25,0018,50-26,0
  Жилавка/11,1610,77-3,5
  Мускат– Отонел/18,4116,00-13,1
  Просечни цени на грозјето

  За повеќе корисни стории посетете ја страната на zemjodelie.mk, како и Земјоделските групи на Facebook и Viber.

  Само Рурално

  tigar.mk baner
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img