Тел: +38975383796 Е-пошта [email protected]

31.7 C
Skopje
Tuesday, June 25, 2024

More
  домаАгро ВестиЦени на минерални ѓубриња

  Цени на минерални ѓубриња

  petel baner

  Цени на минерални ѓубриња по години. Ова се цените на минералните ѓубрива што Земјоделците ги плаќале во псоледните 3 години.

  Дел од тврдите минерални ѓубрива оваа година имаа пад на цената ( NH4NO3 и NPK) додека кај (KAN I Urea) имаме намалување. Пад на цената бележиме и кај целиот семенски материјал, освен кај семенската пченка

    Минерални ѓубрињаПросечна цена 2018 годПросечна цена 2019 годПросечна цена 2020 годРазлика ( % )- 2019 / 20
  Амониум нитрат23,0023,0016,00-30,4
  КАН 26 %18,9018,0025,00+38,9
  НПК 15:15:1527,0024,0022,50-6,3
  Уреа 46 %24,0020,0022,30+11,5
  Фолифертил155,00150,00150,000,0
  САЛ 12147,50150,00157,50+5,0
  Славол290,00240,00255,00+6,3
  Вуксал170,00170,00170,000,0
  Магнисал/150,00157,50+5,0
    СемињаПросечна цена 2018 годПросечна цена 2019 годПросечна цена 2020 годРазлика ( % )- 2019 / 20
  Семе Луцерка320,00301,67295,00-2,2
  Семенска Пченица20,0022,0021,00-4,5
  Семенска Пченка (Шеќерац)190,00220,00250,00+13,6
  Семенски Грашок240,00/265,00/
  Семенски Компир100,00100,0090,00-10,0
  Семенска Пченка (25 000 зрна)/1500,001720,00+14,7

  *Цените се изразени во во денари за килограм / литар изразени на две децимали

  *Цените се прибираат од земјоделските аптеки

  На сликата е

  agrounik

  Goran Majstoroski Земјоделец за пример.

  Добра земјоделска пракса и здравствена заштита.

  Prostor za reklama na zemjodelie.mk

  Село Требеништа славна Дебарца.

  За повеќе корисни стории посетете ја страната на zemjodelie.mk, како и Земјоделските групи на Facebook и Viber.

  Само Рурално

  tigar.mk baner
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img