Тел: +38975383796 Е-пошта info@zemjodelie.mk

5.8 C
Skopje
Thursday, December 7, 2023

More
  домаАгро Вести10 најголеми фарми на светот

  10 најголеми фарми на светот

  Agrobot

  10 најголеми фарми на светот обратете внимание колкав број на добиток имаат а колку вработени имаат.

  Prostor za reklama na zemjodelie.mk
  реден број Име на фарма Површина во хектари Сопственик Број на животни Локација Број на вработени
  1Mudanjiang City Mega Farm9,105,426China’s Zhongding Dairy Farming; Russia’s Severny Bur100,000 млечни крави Heilongjiang, Chinan.a.
  2China Modern Dairy4,451,542China Mengniu Dairy Company Limited230,000 млечни кравиAnhui, Chinan. a.
  3Anna Creek2,428,113Williams Cattle Company9,500 добиток South Australia, Australia11
  4Clifton Hills1,699,679Clifton Hills Pastoral Company18,000 добитокSouth Australia, Australia6-20
  5Alexandria1,618,742North Australian Pastoral Company80,000 добитокNorthern Territory, Australia50
  6Davenport Downs1,497,336Paraway Pastoral Company25,000 добитокQueensland, Australia10
  7Home Valley1,416,399Indigenous Land Corporation5,000 добиток
  Western Australia, Australia40
  8Innamincka1,351,650S. Kidman & Co Pty Ltd13,000 добитокSouth Australia, Australia9
  9Wave Hill1,347,603Gambamora Industries Pty Ltd60,000 добиток
  Northern Territory, Australia2+*
  10Marion Downs1,242,384North Australian Pastoral Company17,500 добиток
  Queensland, Australia2+*
  * 2+ ова значи двајца постојано вработени (вообичаено е сопственикот и неговата сопруга), но по потреба во сезона се ангажираат дополнителни работници

  Ова се 10 најголеми фарми на светот.

  За повеќе корисни стории посетете ја страната на zemjodelie.mk, како и Земјоделските групи на Facebook и Viber.

  Само Рурално

  tigar.mk baner
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img