Тел: +38975383796 Е-пошта info@zemjodelie.mk

17.8 C
Skopje
Tuesday, May 18, 2021
More
  домаАгро ВестиНеискористено земјоделско земјиште

  Неискористено земјоделско земјиште

  Неискористено земјоделско земјиште ќе мора да се користи ако не ќе се плаќа данок.

  Данокот и за неискористеното земјоделско земјиште 3 пати поголем

  Со новите измени од законот за данок на имот се предвидува поголем данок дури до 3 пати поголемо за земјоделското земјиште што стои неискористено во однос на тоа што се работи.

  Ова преставува дури намалување на оданочувањето за необработеното земјиште.

  Сегашниот закон за данок на имот предвидува данокот за неискористено земјоделско земјиште да биде дури до 5 пати поголем.

  Според новата регулатиа, овој член се брише и зголемувањето е 3 пати.

  Од досегашната пракса воочено е дека општините и до сега не ја користеле ова законска можност за повеќекратно зголемување на данокот во случај на неискористено земјоделско земјиште.

  САМО НОВИ ЗАКОНИ А НЕИСКОРИСТЕНА ПЛОДНА ЗЕМЈА СЕ ПОВЕЌЕ И ПОВЕЌЕ.

  За повеќе корисни стории посетете ја страната на zemjodelie.mk, како и Земјоделските групи на Facebook и Viber.

  Само Рурално

  spot_img
  МОЖЕ БИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА...Пад на светската потрошувачка на вино
  МОЖЕ БИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА...МЗШВ со апел до Сточарите
  spot_img

  ДАЛИ МОЖЕ ДА СЕ ЖИВЕЕ ОД ЗЕМЈОДЕЛИЕ?

  View Results

  Loading ... Loading ...

  Земјоделци проверете ги сметките

  Земјоделци проверете си ги сметките !!! Денеска владата ги исплати сите заостанати субвенции на Земјоделците.Исплатени се и сите субвенции што треба да се...