Тел: +38975383796 Е-пошта [email protected]

15.8 C
Skopje
Sunday, June 16, 2024

More
  домаАгро ВестиЦени на добитокот

  Цени на добитокот

  petel baner

  Цени на добитокот низ сите сточни пазари во Макеоднија 28.04.2021 година

  Ова се цените на добитокот на сите сточни пазари низ Макеоднија. 28.04.2021 година

  Prostor za reklama na zemjodelie.mk
  РасаДобиточен пазар-КумановоДобиточен пазар-СтрумицаДобиточен пазар-Гази БабаОткупен центар-Крива ПаланкаДобиточен пазар-Прилеп(Кривогаштани)Добиточен пазар-КочаниОткупен центар-Свети НиколеОткупен центар-ПрилепДобиточен пазар-ТетовоПросечна цена на РМ
  Овни192,0093,33205,00  176,88  203,33177,61
  Излачени Овци58,3340,0071,11 80,0066,25  90,0062,42
  Прасиња до 20 кг.143,33150,00182,50 178,18162,50127,08  154,59
  Прасиња од 20-35 кг.135,00131,43140,00 158,00148,00115,00  140,91
  Гоеница до 110 кг.108,0095,63125,00 114,29108,7588,39  91,00
  Гоеница над 110 кг.62,0081,25100,00 100,0095,5674,80  83,44
  Јариња до 20кг120,00108,57126,67 160,00120,00  106,67124,38
  Молзни Кози123,3346,67110,00  116,25  150,00109,71
  Излачени Кози46,6730,0061,67  60,00  85,0052,68
  Теле 1-6 месеци186,00165,63169,00 165,00170,00  145,33168,56
  Јуне 6-18 месеци123,33127,50128,00 155,00139,50120,00 125,67134,14
  Молзни Крави180,0075,00159,00     186,67146,11
  Излачени Говеда68,3365,0072,50 66,0057,8671,67  67,43
  Јагниња до 18кг141,67143,75163,13 168,89143,33  133,33152,84
  Јагниња над 18 кг.132,00130,00147,14 145,00136,67131,58137,50113,33133,65
  Молзни Овци176,0050,00146,67 180,00138,57  167,67146,33
  Коњи за колење28,00 56,00 60,00    43,64
  Теле 2-6 месеци170,00150,00162,50 137,50155,71   153,53
  Бик до 18 месеци130,00120,00126,00 139,29125,50115,91 111,00125,77
  Бик над 18 месеци120,00110,00118,13  110,00112,89 132,33114,34
  Буша 59,29102,73 85,00   107,3388,57
  Јарки  396,67 150,00250,00  483,33378,00
  Теле 1-2 месеци – Симентал  197,50 212,50200,00  180,00200,00
  Пилиња  46,67     53,3348,89
  Сурова Волна   25,00     25,00
  Шилежиња  140,00  170,00  143,33145,00
  Мисирки  783,33 1250,00    970,00
  Стари Кокошки50,00 60,00 400,00    113,33
  Теле 1-2 месеци180,00 180,00 187,50182,00  172,50183,54
  Теле 2-6 месеци – Симентал200,00 186,67 175,00190,00   186,25
  Коњи  70,00 80,00    75,00
  Јуне 6-18 месеци – Симентал     160,00   160,00
  Бик над 18 месеци – Симентал     120,00   120,00
  Бик до 18 месеци -Симентал  140,00   110,00 110,00120,00
  Кобили  110,00      110,00
  Цени на добитокот низ сите сточни пазари во Макеоднија 28.04.2021 година

  Цени на добитокот низ сите сточни пазари во Макеоднија 28.04.2021 година

  За повеќе корисни стории посетете ја страната на zemjodelie.mk, како и Земјоделските групи на Facebook и Viber.

  Само Рурално

  tigar.mk baner
  spot_img
  МОЖЕ БИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА...
  МОЖЕ БИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА...
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img