Тел: +38975383796 Е-пошта info@zemjodelie.mk

16.8 C
Skopje
Tuesday, February 27, 2024

More
  домаАгро ВестиЦени на зеленчук

  Цени на зеленчук

  Agrobot

  Цени на зеленчук 28.04.2021 година

  Ова се цените на сите пазари во Македонија и на мало и на големо.

  Prostor za reklama na zemjodelie.mk
  / РасаПазар на мало-БитолаПазар на мало-КавадарциПазар на мало-ОхридПазар на мало-Демир ХисарПазар на мало-ДелчевоПаза на мало-КратовоПазар на мало-КарпошПазар на мало-ГостиварПазар на мало-НеготиноПазар на мало-ПробиштипПазар на големо-СтрумицаПазар на мало-СтрумицаПазар на мало-Гази БабаПазар на мало-КичевоПазар на мало-СтругаПазар на мало-ПрилепПросечна цена на РМ
  БЕЛА ПИПЕРКА170,00 197,80145,00147,50140,00170,00150,00 150,00130,00150,00150,00   159,22
  ГРАВ160,00 100,00140,00130,00115,00150,00140,00140,00120,0090,00100,00140,00 150,00 129,71
  ДОМАТ90,0080,00121,8085,0087,5093,3380,0085,0073,3380,0070,0080,0080,0095,0090,0070,0088,26
  ЗЕЛЕНА САЛАТА30,00 15,0025,0020,0020,0025,00163,3315,0025,0015,0030,0020,00 25,0030,0035,16
  ЗЕЛКА (млада-пролетна)36,6740,0047,0047,5035,0045,0045,0050,0030,0050,0030,0050,0045,00 40,0040,0041,63
  КОМПИР25,0020,0019,7520,0023,5021,6725,0020,0020,0025,00  25,00 20,0020,0021,50
  КРАСТАВИЦА72,5050,0093,2065,0067,5068,3370,0057,5081,6770,0060,0080,0065,0075,0070,0070,0072,33
  КРОМИД (млад-парче)2,83 11,5044,003,005,005,0010,5010,007,003,0010,003,00 5,00 9,47
  КРОМИД (сите сорти)28,3330,00 20,0040,00 35,0026,2525,0040,00  20,00 30,00 29,05
  ЛУК (сите сорти)250,00  237,50300,00 250,00190,00 250,00150,00170,00250,00 250,00 236,32
  МАГДАНОС15,00 15,00 13,75  27,5012,5020,0010,0020,00    16,18
  МОРКОВ40,0030,0025,8340,0042,5030,0030,0028,7528,0030,0015,0030,0030,00 50,0030,0032,30
  ПРАЗ (парче)10,00 15,00 13,50  19,33  10,0015,00    14,07
  РОТКВИЦА(парче)4,00   5,00  25,0015,00 10,0025,00  5,00 10,25
  ОРИЗ80,00 50,0080,0070,0070,0080,0070,00 70,0050,0070,0080,00 70,00 70,38
  СПАНАЌ50,0020,0041,7543,3342,5040,0040,0041,2536,6730,0030,0040,0040,00 60,0040,0040,65
  ЦВЕКЛО30,00 40,0042,5047,50  30,0040,00 25,0035,0030,00   38,50
  ЗЕЛКА  25,0025,0020,0030,0025,0025,0022,50   20,00 25,00 23,64
  ЛУК (млад-парче)4,00 15,50 6,506,007,007,0015,007,00    5,00 9,70
  КОМПИР(млад)60,00 64,00 63,33 50,0053,3350,00 30,0040,0050,00 60,00 53,86
  ЛЕЌА80,00   80,00    80,0070,0090,0080,00   80,00
  ЛУТА ПИПЕРКА  120,00 137,50 200,00247,50 120,00  140,00   168,57
  МАСЛИНКИ   200,00200,00 220,00   150,00170,00    190,00
  ТИКВИЦА  59,0070,0080,0020,00 96,6720,00 60,0080,0070,00 60,00 69,93
  Трупка    40,00           40,00
  КИКИРИКИ (лушпа)    100,00 150,00     120,00   123,33
  ПАШКАНАТ (кг)    160,00 120,00    110,00    125,00
  БРОКОЛИ140,00 89,67 180,00  160,00 70,00100,00120,00    119,90
  КАРФИОЛ       120,00  60,0070,00    83,33
  ТИКВА       15,00        15,00
  МОДАР ПАТЛИЏАН         160,00120,00140,00    140,00
  ЦЕЛЕР  69,00       50,0070,00    66,00
  ЦРВЕНА ЗЕЛКА          20,0030,00    25,00
  КИКИРИКИ (зрно)180,00   150,00           165,00
  БАБУРИ  199,00             199,00
  Цени на зеленчук 28.04.2021 година

  Цени на зеленчук 28.04.2021 година

  За повеќе корисни стории посетете ја страната на zemjodelie.mk, како и Земјоделските групи на Facebook и Viber.

  Само Рурално

  tigar.mk baner
  spot_img
  МОЖЕ БИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА...
  МОЖЕ БИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА...
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img