Тел: +38975383796 Е-пошта [email protected]

27.8 C
Skopje
Tuesday, July 16, 2024

More
  домаАгро ВестиДржавно земјиште над 3 хектари

  Државно земјиште над 3 хектари

  petel baner

  Државно земјиште над 3 хектари – погледнете каде се се издава државно земјиште.

  Кој е заинтересиран нека си конкурира за државно земјиште над 3 хектари.

   

  Реден број на целина

  Регион

  Катастарска Општина

  Површина на целина

  Намена на земјоделското земјиште

  Рок на изградба

  Почетна цена за јавно наддавање изразена во евра за целата целина

  ха

  ар

  м2

  1

  Велес

  Згрополци

  68

  59

  54

  Одгледување на други земјоделски култури и  изградба на објект за примарна обработка на земјоделски производи – за одгледување на добиток

  5 години

  6.133,00

  2

  Неготино

  Криволак

  13

  91

  79

  Подигање на долгогодишни насади (лозје) и изградба на објект за примарна обработка на земјоделски производи

  5 години

  1.670,00

  3

  Неготино

  Курија

  11

  50

  42

  Подигање долгогодишни насади (лозје) и изградба на објект за примарна обработка на земјоделски производи

  5 години

  1.035,00

  4

  Виница

  Блатец

  6

  98

  83

  Одгледување на други земјоделски култури и  изградба на објект за примарна обработка на земјоделски производи

  5 години

  629,00

  5

  Виница

  Виничка Кршла

  29

  96

  55

  Подигање на долгогодишни  насади и изградба наобјект за примарна обработка на земјоделски производи

  5 години

  1.734,00

  6

  Гевгелија

  Ѓавото

  17

  52

  99

  Одгледување на други земјоделски култури (компир) и  изградба на објект за примарна обработка на земјоделски производи

  5 години

  1.578,00

  7

  Гевгелија

  Стојаково

  13

  96

  54

  Одгледување на други земјоделски култури (компир) и  изградба на објект за примарна обработка на земјоделски производи

  5 години

  1.260,00

  8

  Куманово

  Винце

  62

  34

  80

  Одгледување на други земјоделски култури  и  изградба на објект за примарна обработка на земјоделски производи

  5 години

  4.976,00

  9

  Кичево

  Челопеци

  8

  30

  52

  Одгледување на други земјоделски култури и  изградба на објект за примарна обработка на земјоделски производи –за одгледување на добиток

  5 години

  997,00

  10

  Гевгелија

  Фурка

  61

  85

  98

  Подигање на долгогодишни  насади (калинки)  и изградба на објект за примарна обработка на земјоделски производи

  5 години

  4.427,00

  11

  Берово

  Берово вон г.р

  4

  51

  13

  Подигање на долгогодишни  насади (лешник)  и изградба на објект за примарна обработка на земјоделски производи

  5 години

  406,00

  12

  Берово

  Берово вон г.р

  6

  35

  78

  Подигање на долгогодишни  насади (лешник)  и изградба на објект за примарна обработка на земјоделски производи

  5 години

  572,00

  13

  Велес

  Стари Град

  40

  16

  95

  Подигање на долгогодишни  насади (лешник)  и изградба на објект за примарна обработка на земјоделски производи

  5 години

  2.410,00

  14

  Куманово

  Ругинце

  57

  81

  93

  Одгледување на други земјоделски култури и  изградба на објект за примарна обработка на земјоделски производи

  5 години

  2.970,00

  15

  Куманово

  Винце

  26

  85

  5

  Одгледување на други земјоделски култури и  изградба на објект за примарна обработка на земјоделски производи

  5 години

  1.630,00

  16

  Куманово

  Винце

  21

  1

  3

  Одгледување на други земјоделски култури и  изградба на објект за примарна обработка на земјоделски производи

  5 години

  1.703,00

  17

  Куманово

  Винце

  41

  33

  71

  Одгледување на други земјоделски култури и  изградба на објект за примарна обработка на земјоделски производи

  5 години

  3.198,00

  18

  Охрид

  Требеништа

  6

  16

  67

  Подигање на долгогодишни  насади (лешник)  и изградба на објект за примарна обработка на земјоделски производи

  5 години

  555,00

  19

  Штип

  Шашаварлија

  91

  99

  21

  Подигање на долгогодишни  насади (лешник)  и изградба на објект за примарна обработка на земјоделски производи

  5 години

  5.520,00

  Калапетровци

  20

  Велес

  Згрополци

  10

  37

  62

  Подигање на долгогодишни  насади (лешник)  и изградба на објект за примарна обработка на земјоделски производи

  5 години

  934,00

  21

  Велес

  Згрополци

  5

  49

  46

  Подигање на долгогодишни  насади (лешник)  и изградба на објект за примарна обработка на земјоделски производи

  5 години

  615,00

  22

  Велес

  Згрополци

  19

  35

  22

  Подигање на долгогодишни  насади (лешник)  и изградба на објект за примарна обработка на земјоделски производи

  5 години

  1.742,00

  23

  Куманово

  Романовце вон град

  6

  59

  55

  Подигање на долгогодишни  насади (ореви)  и изградба на објект за примарна обработка на земјоделски производи

  5 години

  535,00

  24

  Штип

  Таринци

  44

  88

  19

  Подигање на долгогодишни  насади  и изградба на објект за примарна обработка на земјоделски производи

  5 години

  4.908,00

  25

  Штип

  Ново Село Штип

  58

  60

  3

  Подигање на долгогодишни  насади (лозје)  и изградба на објект за примарна обработка на земјоделски производи

  5 години

  3.773,00

  Долани

  26

  Штип

  Пиперово

  92

  60

  3

  Подигање на долгогодишни  насади  и изградба на објект за примарна обработка на земјоделски производи

  5 години

  5.336,00

  27

  Валандово

  Раброво

  4

  55

  8

  Подигање на долгогодишни  насади (калинки)  и изградба на објект за примарна обработка на земјоделски производи

  5 години

  273,00

  28

  Струга

  Враништа вон град

  8

  40

  7

  Подигање на долгогодишни  насади (лешник)  и изградба на објект за примарна обработка на земјоделски производи

  5 години

  1.008,00

  29

  Куманово

  Љубодраг

  6

  53

  6

  Подигање на долгогодишни  насади (ореви)  и изградба на објект за примарна обработка на земјоделски производи

  5 години

  588,00

  30

  Куманово

  Љубодраг

  11

  43

  14

  Подигање на долгогодишни  насади (ореви)  и изградба на објект за примарна обработка на земјоделски производи

  5 години

  1.029,00

  31

  Куманово

  Љубодраг

  8

  4

  98

  Подигање на долгогодишни  насади (ореви)  и изградба на објект за примарна обработка на земјоделски производи

  5 години

  725,00

  32

  Прилеп

  Беловодица

  45

  86

  16

  Одгледување на други земјоделски култури, за поставување на пчелни семејства  и  изградба на објект за примарна обработка на земјоделски производи

  5 години

  2.777,00

  33

  Прилеп

  Вепрчани

  22

  53

  3

  Одгледување на други земјоделски култури, за поставување на пчелни семејства  и  изградба на објект за примарна обработка на земјоделски производи

  5 години

  1.002,00

  34

  Прилеп

  Дуње

  53

  82

  18

  Одгледување на други земјоделски култури, за поставување на пчелни семејства  и  изградба на објект за примарна обработка на земјоделски производи

  5 години

  2.948,00

  35

  Кисела Вода

  Зелениково

  18

  90

  9

  Подигање на долгогодишни  насади  и изградба на објект за примарна обработка на земјоделски производи

  5 години

  567,00

  Државно земјиште над 3 хектари Земјоделци навалете 🙂

  Земјоделското земјиште предмет на огласот во зависност од видот на земјоделската култура која ќе се одгледува, ќе се доделува во времетраење од:

  agrounik

  -подигање на долгогодишни насади (лозја, овоштарници) и оранжерии за период до 30 години,

  -подигање на долгогодишни насади со лешник за период до 70 години

  Prostor za reklama na zemjodelie.mk

  -одгледување на други земјоделски култури и за поставување на пчелни семејства за период до 15 години

  За повеќе корисни стории посетете ја страната на zemjodelie.mk, како и Земјоделските групи на Facebook и Viber.

  Само Рурално

  tigar.mk baner
  spot_img
  МОЖЕ БИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА...
  МОЖЕ БИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА...
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img