Тел: +38975383796 Е-пошта [email protected]

24.5 C
Skopje
Thursday, June 20, 2024

More
  домаАгро ВестиСточни пазари цени

  Сточни пазари цени

  petel baner

  Сточни пазари цени ова се цените на 18.03.2022 година

  Prostor za reklama na zemjodelie.mk
  Сорта / РасаДобиточен пазар-КумановоДобиточен пазар-СтрумицаДобиточен пазар-Гази Баба-(Трубарево)Добиточен пазар-Прилеп(Кривогаштани)Добиточен пазар-КочаниДобиточен пазар-ТетовоПросечна цена на РМ
  Овни192,0093,33208,57 176,88210,00184,46
  Излачени Овци58,8940,0071,6780,0066,2592,8666,59
  Прасиња до 20 кг.146,11150,00176,67178,18162,50 162,74
  Прасиња од 20-35 кг.132,86131,43153,33158,00148,00 144,69
  Гоеница до 110 кг.115,0095,63133,75114,29108,75 111,50
  Гоеница над 110 кг.71,6781,25116,67100,0095,56 92,05
  Јариња до 20кг120,00108,57132,08160,00120,00132,00129,17
  Молзни Кози123,3346,67124,17 116,25151,73125,52
  Излачени Кози46,6730,0068,13 60,0083,0056,56
  Теле 1-6 месеци184,29165,63170,38165,00170,00164,00170,13
  Јуне 6-18 месеци123,33127,50133,33155,00139,50142,70138,66
  Молзни Крави180,0075,00171,88  201,33168,87
  Излачени Говеда75,7165,0072,6966,0057,8685,7171,55
  Јагниња до 18кг148,89143,75164,55168,89143,33144,44154,08
  Јагниња над 18 кг.136,67130,00147,50145,00136,67132,78137,29
  Молзни Овци176,0050,00146,67180,00138,57157,88147,42
  Коњи за колење28,00 54,1760,00 100,0048,08
  Теле 2-6 месеци175,00150,00162,50137,50155,71165,25156,86
  Бик до 18 месеци135,00120,00128,85139,29125,50128,45130,05
  Бик над 18 месеци125,00110,00120,91 110,00136,83124,34
  Буша 59,29102,7385,00 101,8990,76
  Јарки700,00 389,17150,00250,00480,00414,55
  Теле 1-2 месеци – Симентал240,00 197,50212,50200,00188,00203,33
  Пилиња60,00 47,14  54,0051,43
  Шилежиња  140,00 170,00144,00145,00
  Мисирки  962,501250,00  1058,33
  Стари Кокошки50,00 66,00400,00  103,75
  Теле 1-2 месеци205,00 180,00187,50182,00197,50190,30
  Теле 2-6 месеци – Симентал210,00 192,50175,00190,00163,33185,38
  Коњи  70,0080,00 86,6782,00
  Јуне 6-18 месеци – Симентал    160,00 160,00
  Бик над 18 месеци – Симентал    120,00 120,00
  Кобили  110,00   110,00
  Бик до 18 месеци -Симентал  140,00  110,00125,00
  * цените се изразени во денари       

  Сточни пазари цени на жив добиток во Македонија

  За повеќе корисни стории посетете ја страната на zemjodelie.mk, како и Земјоделските групи на Facebook и Viber.

  Само Рурално

  tigar.mk baner
  spot_img
  МОЖЕ БИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА...
  МОЖЕ БИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА...
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img