Тел: +38975383796 Е-пошта [email protected]

14.8 C
Skopje
Tuesday, June 6, 2023

More
  домаАгро ВестиМарихуана во Македонија

  Марихуана во Македонија

  Марихуана во Македонија за едните може за другите не.

  Во Македонија во моментот има регистрирано 67 компании со лиценца за одгледување на медицински канабис, од кои 34 се активни.

  Изминатиов период на 6 компании им се одземени лиценците за работа, а во процедура за добивање на нови лиценци се 10 компании од кои 7 ги исполнуваат условите и се во завршна фаза за одобренија за работа.

  Марихуана одгледувана во специјални услови

  Десетина од активните компаниии се со висок степен на индустриска технолошки напредна технологија во делот на екстракција и производи од медицински канабис.

  Компаниите кој се инвеститори во бизниот со марихуана во Македонија од САД, Германија, Израел, Бугарија, Австралија ,Холандија, Канада, Полска.

  Овие компании согласно законот се должни да уплатат во Буџетот на Македонија 10% од нето добивката остварена во тековната година.

  Кој ќе може да одгледува Канабис и колкави количини?

  Сега за сега на обичните Земјоделци не им е дозволено да одгледуваат канабис и да учествуваат во поделбата на финансискиот колач од оваа сега за сега могу доходовна земјоделска гранка.

  Одгледување магариња и марихуана. Дуинг бизнис на Село.

  Европо чекај не еве доаѓаме.

  За повеќе корисни стории посетете ја страната на zemjodelie.mk, како и Земјоделските групи на Facebook и Viber.

  Само Рурално

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img