Тел: +38975383796 Е-пошта [email protected]

36.8 C
Skopje
Friday, July 12, 2024

More
  домаАгро колумнаАгро заеми со флексибилни рати

  Агро заеми со флексибилни рати

  petel baner

  Агро заеми со флексибилни рати – Микрокредитната фондација Хоризонти во своето работење има и агро заеми, кои можат да помогнат на земјоделците да ја започнат или подобрат својата земјоделска производствена дејност.

  Микрокредитната фондација Хоризонти е организација која има за цел да помогне на луѓето кои немаат пристап до традиционални кредитни институции. Оваа фондација нуди микрозаеми, кои можат да бидат искористени за различни цели.

  За земјоделие

  За потреби во домот

  За сопствен бизнис

  Сега на пролет актуелни се заемите во земјоделието, Микрокредитната фондација Хоризонти нуди агро заеми до 900,000 денари со флексибилни рати.

  Оваа понуда е одлична можност за земјоделците кои сакаат да инвестираат во својата земјоделска производствена дејност.

  Овие заеми можат да бидат искористени за купување на трактор, приклучна механизација, купување на добиток и други инвестиции во земјоделието.

  Земјоделците кои сакаат да аплицираат за овие заеми, треба да ги исполнуваат некои критериуми, како што се: да имаат регистрирана или нерегистрирана земјоделска дејност, да имаат платена земјоделска субвенција, да имаат соодветни гаранции за враќање на заемот итн.

  Ова е одлична можност за земјоделците да ги подобрат своите земјоделски стопанства и да ја зголемат својата производствена ефикасност. Со помош на овие заеми, земјоделците можат да инвестираат во потребната механизација и опрема, исто така да купуваат квалитетен добиток и да инвестираат во различни видови на земјоделска технологија, што во крајна линија може да доведе до зголемување на приходите.

  agrounik

  Земјоделието е една од најважните гранки на економијата во Македонија. Сепак, земјоделските производители се соочуваат со многу предизвици, вклучувајќи ги и недостигот на финансиски средства за да ги поддржат своите инвестиции.

  Микрокредитната фондација Хоризонти нуди голем број финансиски продукти и услуги, со цел да помогне на земјоделските производители да ги остварат своите планови. Конкретно кај агро заемите на Микрокредитната фондација Хоризонти се најбарани земјоделските заеми до 900 000 денари и рок на отплта до 7 години кои кои имаат и флексибилен начин на отплата т.е Земјоделците враќаат според приливите што ги имаат од својата земјоделска дејност.

  Prostor za reklama na zemjodelie.mk

  Агро заеми со флексибилни рати

  За повеќе корисни стории посетете не на веб страната на земјоделие.мк , како и нашите социјални мрежи Facebook и Viber

  Доколку нешто продавате или купувате посетете го огласникот WWW.PETEL.MK

  tigar.mk baner
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img