Тел: +38975383796 Е-пошта info@zemjodelie.mk

1.8 C
Skopje
Thursday, February 22, 2024

More
  домаАгро советиТечно минерално ѓубриво

  Течно минерално ѓубриво

  Agrobot

  НАМЕНА НА ЃУБРИВОТО
  Течно минерално ѓубриво за примена преку системот за микронаводнување
  (капка по капка и микродождење) и со фолијарна апликација.

  ПРИМЕНА И ЕФЕКТИ ОД ПРИМЕНАТА
  NPK 12-5-7 + МЕ покрај основните хранливи елементи кои се неопходни за
  правилен раст и развиток на земјоделските култури, содржи и микрохранливи
  елементи (В, Cu, Mn и Zn), со што се обезбедува избалансирана исхрана на
  земјоделските култури.

  NPK 12-5-7 + МЕ може да се применува во сите фази на
  раст и развиток на растенијата, а особено се препорачува во фазата на
  вегетативен пораст и во фазата на цветање или на почетно образување плодови.
  Како резултат на апликацијата на NPK 12-5-7 + МЕ, растенијата правилно се
  развиваат, цветаат, заврзуваат плодови, односно даваат стабилни и квалитетни
  приноси.

  Кај овошните видови и кај виновата лоза се постигнува успешно
  формирање родни пупки за следната година.

  Овошките и виновата лоза подобро
  ги поднесуваат раните есенски и доцните пролетни мразеви.
  Се препорачува NPK 12-5-7 + МЕ да се аплицира со водата за наводнување.

  Во
  случај кога не се применуваат техники на микронаводнување, се препорачува
  фолијарна апликација.

  petel baner

  Најдобар ефект се постигнува со комбинација на
  системот за микронаводнување и фолијарна апликација.

  Течно минерално ѓубриво
  НАЧИН НА УПОТРЕБА
  Преку систем капка по капка и со полевање

  Prostor za reklama na zemjodelie.mk

  Ефектот од фолијарната апликација е подобар во раните утрински или во
  вечерните часови.
  НАПОМЕНА
  NPK 12-5-7 + МЕ може да се употребува поединечно или во комбинација со
  многу пестициди. Редоследот на растворање е: вода – NPK 12-5-7 + МЕ –
  пестициди. Не смее да се меша со бордовска чорба и со други силни алкални
  средства.
  Течно минерално ѓубриво – СКЛАДИРАЊЕ
  На температура повисока од +10°С.
  РОК НА УПОТРЕБА
  5 години.

  За повеќе корисни стории посетете не на веб страната на земјоделие.мк , како и нашите социјални мрежи Facebook и Viber

  Доколку нешто продавате или купувате посетете го огласникот WWW.PETEL.MK

  tigar.mk baner
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img