Тел: +38975383796 Е-пошта [email protected]

36.8 C
Skopje
Friday, July 12, 2024

More
  домаАгро ВестиСточен пазр цени

  Сточен пазр цени

  petel baner

  Сточен пазар Скопје цени 11.06.2024 година. Ова се цените што успеавме да ги дознаеме при посета на сточниот пазар во Скопје. Во вторникот ги дознавме цените ама денес ги објавуваме.

  Јачмен 12 – 14 ден

  Пченица 13 – 15 ден кг

  Пченка 15 ден кг

  Пченка мелена 17 ден кг

  Јаболки 3 кг 100 ден кг

  Овес 22 ден кг

  Граор 180 ден кг и нема

  Детелина 12 – 15 ден кг

  Семе детелина 250 – 300 ден кг

  Експарзета трева 250 – 280ден кг

  Ливадско сено 120 – 150 ден бала

  Просо 50 ден кг

  Соја 50 ден кг

  Рж 35-40 ден кг

  Тритекале 15 – 18 ден кг

  Сончоглед 100 ден крупен за јадење селектиран

  Сончоглед ситен 50 ден кг

  Телиња 4-4.5 евра малите ден кг

  Крави млечни зависи од млечноста 1000 до 2000 евра

  Јалови крави 2 до 2,5 евра ден кг

  Коњи од 500 евра па нагоре

  Кокошки стари година ипол индустриски 300 – 350 денари

  Кокошки селски 600 – 800 ден парче

  Петли 500-1200 ден по петел зависно од сорта

  Мали пилиња едно дневни 70- поголеми од 100 – 200 ден по пиле

  Шатчиња 100 денари шатче мали

  Гуски 2000 ден

  Мисирки 1500 денари

  Бикови товеници 2,7 до 3 евра кг околу 180 денари дури има и за 3.5 евра зависно од квалитетот и расата

  Овца 100 евра

  Коза 80 – 100 евра

  Јагне и јаре 300 ден кг жива мера

  Гулаби 200 денари а има и по 100 евра денари парче

  Зајци 300 – 500 денари парче зависно од големината

  Магариња од 6000 до 9000 денари

  Компири агрија за јадење 3 кг за 100 ден кг

  Банани 50 – 70 ден кг

  Прасиња во Скопје на сточниот пазар нема а на другите пазари цената е малите прасиња 250 до 300 денари до 100 кг свињите се по 200 денари од 110 до 160 кг се по 180 денари килограм а над 160 килограми по 160 денари

  Прасиња немаше ни на сточниот пазар во Битола и таму бевме ама не видовме прасиња.

  Оглави за теле 100 денари

  Оглави за крави и јунци 300 до 400 денари зависи од квалитетот

  Оглав за коњи со капаци 1000-1200 денари

  Самар за коњ 50 до 100 евра (половни или нови)

  Сендвич на сточен пазар 120 денари со плескавица и 140-150 со батак

  Чај 15 денари

  Кафе 20 денари

  Пиво Скопско и Даб големо 80 денари

  agrounik

  Влезот за празно возило 50 денари

  Влез за камион, комбе и трактор 300 ден

  Prostor za reklama na zemjodelie.mk

  ВАЖНО ДА ВЕ ИНФОРМИРАМЕ ДЕКА СТОЧНИОТ ПАЗАР ВО СКОПЈЕ ЌЕ РАБОТИ И ВО САБОТА.

  Придружете се во нашата заедница на Земјоделие.мк на ВиберТелеграмФејсбук бидете дел од најголемето земјоделско семејство во кое сте секогаш добредојдени

  Доколку нешто продавате или купувате посетете го огласникот WWW.PETEL.MK

  tigar.mk baner
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img