Тел: +38975383796 Е-пошта [email protected]

10.8 C
Skopje
Saturday, May 18, 2024

More
  домаАгро ВестиСушара за сливи во Село Смојмирово

  Сушара за сливи во Село Смојмирово

  petel baner

  Денес официјално почнува изградба нова инвестиција во Малешевието.

  Процес на сушење на сливи

  Нека е со среќа.

  Сушарата во Смојмирово ќе биде наменета за сушење на овошје и зеленчук. Капацитетот на оваа сушара ќе биде 10 тона на ден. Наменета ќе биде пред се за сушење на слива.

  Површината на објектот за сушење на сливи но и друго овошје и зеленчук ќе биде на 1000 метри квадратни.

  Во план е и проширување на капцитетот на сушарата на 20 тони дневно.

  Планирани се 9 вработувања во оваа сушара. Инвестицијата е подржана преку програмата ИПАРД –  мерка 3

  Agrobot

  На приватниот сопственик д-р Зоран Кракутовски му посакуваме многу успех а на Земјоделците од овој регион сигурен пласман на своите производи .

  Вакви инвестиции во Руралните средини се многу потребни за да се спречат младите да заминуваат од овие прекрасни региони.

  Prostor za reklama na zemjodelie.mk

  Ова е добар пример на инвестирање во кои што полза ќе имаат и инвеститорите и локалното население кое што како кооперанти во вакви преработувачки капацитети ќе може да го продава своето производство во овој случај сливи.

  Повеќе вести од агро секторот можете да прочитате ТУКА.

  МИА

  tigar.mk baner
  spot_img
  МОЖЕ БИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА...
  МОЖЕ БИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА...
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img