Тел: +38975383796 Е-пошта [email protected]

36.8 C
Skopje
Friday, July 12, 2024

More
  домаАгро ВестиРибарство и рибарење во Македонија

  Рибарство и рибарење во Македонија

  petel baner

  Денес во Македонија, по реални проценки, со рибарство – рекреативен и спортски риболов се занимаваат околу 30.000 – 40.000 риболовци.

  Меѓутоа проблемите во секојдневието во различни фази на нашето живеење се рефлектираат и во риболовот и рибарството во државата.

  Tака да во овој момент (ноември 2014 година) во единствениот список на рекреативни риболовци кој се води во Македонската Риболовна Федерација запишани се  приближно 25.000 членови организирани во преку 50 риболовни здруженија.

  Ова се податоци извадени од Македонската риболовна Федерација.

  Повелете една слика која покажува колку риби се фаќаат во Македонија. Дел од овие риби се од реките и езерата а дел се од рибници.

  рибарство

  Рибарството е важна гранка но дали во Македонија па затоа потребен е развој на спортскиот и рекреативниот но и стопанскиот риболов во Република Македонија.

  Рибарењето и рибарството има потенцијал да развие многу рурални подрачја во Македонија.

  agrounik

  Со отварања на рибници на реките кои што не ја загадуваат околината и те како се подобри од изградбата на мали хидроцентрали, со изградба на ресторани, изградба на викенд населби и хотели покрај реките и вештачките езера и сл.

  Рибари поздрав БИСТРО

  Prostor za reklama na zemjodelie.mk

  Други интересни објави поврзани со земјоделие можете да најдете ТУКА

  За повеќе корисни стории посетете ја страната на zemjodelie.mk, како и Земјоделските групи на Facebook и Viber.

  Само Рурално

  tigar.mk baner
  spot_img
  МОЖЕ БИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА...
  МОЖЕ БИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА...
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img