Тел: +38975383796 Е-пошта [email protected]

32.8 C
Skopje
Wednesday, July 17, 2024

More
  домаАгро ВестиСточарите се опарија - пари за предадено јагне

  Сточарите се опарија – пари за предадено јагне

  petel baner

  Одлична вест за сточарите кои што призведуваат јагниња. Конечно добра вест за производителите на јагниња во Македонија.

  сточарите
  Сточен пазар Скопје

  Одобрени финансиски средства за Сточарите

  Донесена е одлука за дополнителна мерка за предадено и заклано јагне во кланични капацитети од 400 денари по грло јагне. Со оваа мерка се опфатени 3600 земјоделски сточарски стопанства кои имаат предадено во кланични капацитети околу 190.000 јагниња.

  agrounik

  Кој дава пак да дава, кој зема пак да зема 🙂

  Исто така се зголемува финансиската поддршка за сточарите одгледувачи на овци, за задржано женско јагне од досегашните 700 денари на 1 500 денари по грло.

  Одлична помош за одгледувачите на овци.

  Prostor za reklama na zemjodelie.mk

  Се надеваме дека со овие мерки Сточарите ќе ги пребродат овие тешки времиња и ќе престане намалувањето на сточниот фонд во државата.

  За повеќе корисни стории посетете ја страната на zemjodelie.mk, како и Земјоделските групи на Facebook и Viber.

  Само Рурално

  tigar.mk baner
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img