Тел: +38975383796 Е-пошта info@zemjodelie.mk

3.8 C
Skopje
Tuesday, November 28, 2023

More
  домаАгро ВестиБанкнотата од 2000 денари носија од Кривогаштани

  Банкнотата од 2000 денари носија од Кривогаштани

  Tigoagro
  кривогаштани
  Кривогаштани невестинска носија

  Банкнотата од 2000 денари е според цртеж на Олга Бенсон-руска сликарка

  petel baner

  Предна страна на банкнотата од 2000 денарисо носечки мотив на идејното, ликовно-графичкото решение претстава на Македонска невестинска носија од Кривогаштани 1930г.

  Прилепско поле како впечатлива рефлексија на богатството на фолклорната ризница на Република Македонија.

  Prostor za reklama na zemjodelie.mk

  На истата страна во централното лево поле е претставен приврзок во форма на афионова чашка којшто е откриен во Сува Река, Гевгелија и претставува артефакт датиран во VII век пр.н.

  За повеќе корисни стории посетете ја страната на zemjodelie.mk, како и Земјоделските групи на Facebook и Viber.

  Само Рурално

  tigar.mk baner
  spot_img
  МОЖЕ БИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА...
  МОЖЕ БИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА...
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img