Тел: +38975383796 Е-пошта [email protected]

18.8 C
Skopje
Thursday, June 1, 2023

More

  Куклиш

  Куклиш е село во Општина Струмица, во околината на градот Струмица. Куклиш се наоѓа во Струмичко Поле, во југоисточниот дел на Република Македонија. Од најблискиот град Струмица е оддалечен 4 километри.

  Надморската височина во селото е 250 метри, а површината на селото изнесува 2198 ha.

  Селото граничи со Градско Балдовци, Свидовица, Три Води, Дорломбос, Орманли, Сачево, Струмица.

  Претежно занимање на населението е земјоделие. Обработливото земјиште во селото зафаќа површина од 600 ha. Селото е најголемо село во Општина Струмица, но и едно од најголемите села во Струмичко Поле.

  Се смета дека куклишаните се еден од највредниот и најработлив народ во нашата држава. За жените од село Куклиш велат дека се дури и посилни и од мажите.

  Погледнете како изгледа рано градинарскиот центар во село Куклиш:

  Дали е ова најголемиот раноградинарски центар во Македонија?

  Раноградинари секоја чест.

  Ersan Maksimovski благодариме за фотографијата.

  За повеќе корисни стории посетете ја страната на zemjodelie.mk, како и Земјоделските групи на Facebook и Viber.

  Само Рурално

  spot_img
  МОЖЕ БИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА...
  МОЖЕ БИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА...
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img