Тел: +38975383796 Е-пошта [email protected]

36.8 C
Skopje
Friday, July 12, 2024

More
  домаАгро ВестиПросечни цени на сточните пазри – Добиток

  Просечни цени на сточните пазри – Добиток

  petel baner

  Просечни цени на сточните пазри – добиток извадени се цените по години да се види како се движела цената на сите видови на животни.

  Prostor za reklama na zemjodelie.mk

  Просечни цени на сточните пазари за добитокот во 2018-2019-2020 година

  Просечни најзастапени цени на добиток од добиточните пазари
   
    Вид на добиток  Просечна цена ( 2018 год. )  Просечна цена ( 2019 год. )  Просечна цена ( 2020 год. )Стапка на пораст / опаѓање во ( % ) 2019 / 2020
  Молзни крави182,96111,70107,50-3,8
  Јуниња122,88143,67128,50-10,6
  Бикови до 18 месеци119,29132,89117,50-11,6
  Бикови над 18 месеци108,75119,45103,75-13,1
  Крави –Буша96,0084,1770,00-16,8
  Теле 1—6 месеци172,28172,50170,00-1,4
  Излачени Говеда64,2270,9460,00-15,4
  Теле 2 – 6 месеци— Симентал171,67185,00190,00+2,7
  Молзни кози116,88109,00130,00+19,3
  Јариња до 20 кг,125,83137,33121,67-11,4
  Кокошки-јарки312,50361,25350,00-3,1
  Пилиња-еднодневни40,0045,0050,00+11,1
  Молзни овци162,00138,00150,00+8,7
  Овни182,71174,17186,67+7,2
  Јагниња до 18 кг.145,45161,70155,00-4,1
  Јагниња над 18 кг.136,17140,71123,33-12,4
  Шилежиња/170,00130,00-23,5
  Гоеници од 90-110 кг.104,50112,76110,00-2,4
  Гоеници над 110 кг.67,8399,5896,67-2,9
  Прасиња до 20 кг.156,06167,30158,33-5,4
  Прасиња од 20 до 35 кг.140,90151,25141,67-6,3
  Излачени кози45,0050,8347,50-6,6
  Излачени овци59,8560,2860-0,5
  Просечни цени на сточните пазри – Добиток

  За повеќе корисни стории посетете ја страната на zemjodelie.mk, како и Земјоделските групи на Facebook и Viber.

  Само Рурално

  tigar.mk baner
  spot_img
  МОЖЕ БИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА...
  МОЖЕ БИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА...
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img