Тел: +38975383796 Е-пошта [email protected]

31.7 C
Skopje
Tuesday, June 25, 2024

More
  домаАгро ВестиПротест на жителите од Село Модрич

  Протест на жителите од Село Модрич

  petel baner

  Протест на жителите од Село Модрич. Жителите на ова Село кое што се наоѓа на половина од патот помеѓу Дебар и Струга излегуваат на протест барајќи да се престане да се уништува патот што тие сами си го изградија.

  Овој пат жителите од Село Модрич сами си го изградија а тешките камиони што сечат шума низ планините го уништија. Концесионерите секоја година ветуваат дека ќе го поправат патот и ништо не е направено.

  Целата патна инфраструктура која што води во селата во Дримколскиот регион е уништена од тешките камиони со кои се пренесуваат дрва кои што се сечат по планините.

  Патот е уништен до таа мерка што е тешко да се помине а да не се искршат колите.

  Луѓето од Дримколскиот регион се поретко доаѓаат до своите села поради лошите состојби на патиштата.

  Од локалните власти до сега каде што мештаните се обраќале безброј пати нема никаков одговор ниту пак излегле на терен да ги согледаат проблемите на овие граѓани.

  Сечачите на шумите не само што ги сечат шумите туку и ги уништуваат и локалните патишта во Дримкол. Надлежните си молчат е затоа е овој протест.

  Модричани имате огромна подршка и секоја чест.

  agrounik

  Дренчани вие не дремете туку поддржете ги вашите комшии или мислите дека патот до Село Дренок е во одлична состојба?

  Доста е време е надлежните да стават крај на ова уништување.

  Prostor za reklama na zemjodelie.mk

  Протест на жителите од Село Модрич се надеваме дека ќе успеете.

  За повеќе корисни стории посетете ја страната на zemjodelie.mk, како и Земјоделските групи на Facebook и Viber.

  Само Рурално

  tigar.mk baner
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img