Тел: +38975383796 Е-пошта info@zemjodelie.mk

0.8 C
Skopje
среда, јануари 19, 2022

More
  домаАгро ВестиДржавно земјиште под закуп

  Државно земјиште под закуп

  Државно земјиште под закуп над 3 хектари.

  Во тек е Јавниот оглас бр. 2/21 за давање во закуп на земјоделско земјиште во државна сопственост, за површини над 3 хектари по пат на електронско јавно наддавање.

  Опфатено е земјоделско земјиште во сопственост на државата со вкупна површина од 2122ха 05ар 26м2, во повеќе региони.

  Право на учество на Jавниот оглас имаат домашни физички и правни лица како и странски правни лица.

  Земјоделското земјиште предмет на огласот во зависност од видот на земјоделската култура која ќе се одгледува, ќе се доделува во времетраење од:

  -подигање на долгогодишни насади (лозја, овоштарници) и оранжерии за период до 30 години,

  -подигање на долгогодишни насади со лешник за период до 70 години,

  -одгледување на други земјоделски култури и за поставување на пчелни семејства за период до 15 години,

  Почетната цена по хектар во постапка по овој Јавен оглас, се утврдува во зависност од катастарската класа и местоположбата на земјиштето.

  За повеќе корисни стории посетете ја страната на zemjodelie.mk, како и Земјоделските групи на Facebook и Viber.

  Само Рурално

  spot_img
  spot_img
  spot_img

  ДАЛИ МОЖЕ ДА СЕ ЖИВЕЕ ОД ЗЕМЈОДЕЛИЕ?

  View Results

  Loading ... Loading ...

  Земјоделци проверете ги сметките

  Земјоделци проверете си ги сметките !!! Денеска владата ги исплати сите заостанати субвенции на Земјоделците.Исплатени се и сите субвенции што треба да се...