Тел: +38975383796 Е-пошта [email protected]

9 C
Skopje
Wednesday, October 5, 2022

More
    домаАгро советиРецепт за јаболков оцет

    Рецепт за јаболков оцет

    Рецепт за јаболков оцет си рековме да објавиме да не се заборават овие знаења не се знае какви времиња доаѓаат. Еве рецепт па кој сака нека си прочита.

    Рецепт за јаболков оцет

    За да направиме јаболков оцет, потребни ни се само јаболка, најдобро по можност диви, непрскани и шеќер.

    Само 50 до 100 грама шеќер е доволно за 10 килограми јаболка, а ако јаболките се навистина слатки, тогаш шеќер не е потребен.

    Исечете ги измиените јаболка, заедно со семето и кора. Додадете шеќер и измешајте. Оставете сè да стои три до четири недели.

    Повремено мешајте и чувајте на температура помеѓу 18 и 25 степени.

    Оцетот е готов по видување т.е ќе мора да пробате и доколку ви се допаѓа вкусот тогаш е готов по што се процедува и се полни во стаклени шишиња без талогот.

    За повеќе корисни стории посетете ја рубриката Лековита исхрана, како и нашите групи на Facebook и Viber.

    spot_img
    МОЖЕ БИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА...Коприва
    МОЖЕ БИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА...Боров мед
    spot_img
    spot_img
    spot_img