Тел: +38975383796 Е-пошта [email protected]

12.8 C
Skopje
Friday, May 17, 2024

More
  домаАгро ВестиЕве како до НОВ ТРАКТОР

  Еве како до НОВ ТРАКТОР

  petel baner

  Еве како до нов трактор – Државата распиша нов конкурс за набавка на нови трактори.

  Еве како до НОВ ТРАКТОР
  Еве како до НОВ ТРАКТОР

  Сега му е мајката да го замените стариот со нов трактор или ако сте немале а сте сакале да си купите нов трактор.

  Максималната сума за набавка на нов трактор е до 3 500 000 денари по поединечен корисник.

  Еве како до НОВ ТРАКТОР

  Еве кој има право да овие средства:

  Земјоделски стопанства запишани во Единствениот регистар на земјоделски стопанства во Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство согласно законот за земјоделство и рурален развој.

  Внимавајте на ова:

  Барателите кои биле корисници на финансиска поддршка за набавка на тркатори преку ИПАРД програмата и Националните програми за финансиска поддршка на руралниот развој за претходните пет години НЕ СЕ ПРИФАТЛИВИ ЗА ОВАА МЕРКА.

  И ова е битно да се знае.

  Овој јавен повик се однесува само за инвестиции во набавка на трактори, додека набавка на приклучна земјоделска механизација НЕ Е ПРИФАТЛИВ ТРОШОК ЗА ОВОЈ ЈАВЕН ПОВИК.

  Барањата се поднесуваат електронски по извршена регистрација ПРИТИСНИ ОВДЕ

  Еден барател може да поднесе само едно барање за една мерка или најмногу 2 барања по различни мерки земајќи ги предвид и останатите мерки од Програмата за финансиска поддршка на руралниот развој за 2022 година.

  Agrobot

  Да не должиме многу ПРЕВЗЕМЕТЕ СИ ГИ ДОКУМЕНТИТЕ ОВДЕ

  Доколку сакате професионалци да ви објаснат се како треба и да ви ги завршат сите потребни документи свртете на ОВОЈ БРОЈ И ДОБИЈТЕ ГИ СИТЕ ИНФОРМАЦИИ.

  Prostor za reklama na zemjodelie.mk

  Ве интересира како да стигнете до НОВ ТРАКТОР обратете се кај луѓето кои на многу Земјоделци им овозможија дома да си однесат НОВ ТРАКТОР.

  Притиснете ОВДЕ

  За повеќе корисни стории посетете ја страната на zemjodelie.mk, како и Земјоделските групи на Facebook и Viber.

  tigar.mk baner
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img