Тел: +38975383796 Е-пошта [email protected]

34 C
Skopje
Friday, June 21, 2024

More
  домаАгро ВестиЦени на добитокот 07.06.2022

  Цени на добитокот 07.06.2022

  petel baner

  Цени на добитокот 07.06.2022 – ова се цените на сите сточни пазари во Македонија.

  Prostor za reklama na zemjodelie.mk
  Сорта / РасаДобиточен пазар-КумановоДобиточен пазар-СтрумицаДобиточен пазар-Гази Баба-(Трубарево)Добиточен пазар-Прилеп(Кривогаштани)Добиточен пазар-КочаниДобиточен пазар-ТетовоПросечна цена на РМ
  Овни192,0093,33208,57 176,88210,00184,46
  Излачени Овци58,8940,0071,6780,0066,2592,8666,59
  Прасиња до 20 кг.146,11150,00176,67178,18162,50 162,74
  Прасиња од 20-35 кг.132,86131,43153,33158,00148,00 144,69
  Гоеница до 110 кг.115,0095,63133,75114,29108,75 111,50
  Гоеница над 110 кг.71,6781,25116,67100,0095,56 92,05
  Јариња до 20кг120,00108,57132,69160,00120,00140,00131,67
  Молзни Кози123,3346,67124,17 116,25151,73125,52
  Излачени Кози46,6730,0068,13 60,0083,0056,56
  Теле 1-6 месеци186,25165,63174,64165,00170,00169,60173,04
  Јуне 6-18 месеци131,43127,50133,33155,00139,50142,70139,36
  Молзни Крави180,0075,00171,88  205,79172,84
  Излачени Говеда76,2565,0075,3666,0057,8689,4473,91
  Јагниња до 18кг148,89143,75169,17168,89143,33153,64156,92
  Јагниња над 18 кг.136,67130,00152,22145,00136,67142,27141,18
  Молзни Овци176,0050,00146,67180,00138,57165,89150,48
  Коњи за колење28,00 55,0060,00 100,0048,93
  Теле 2-6 месеци180,00150,00174,00137,50155,71173,17163,04
  Бик до 18 месеци148,00120,00131,07139,29125,50136,00133,14
  Бик над 18 месеци125,00110,00123,33 110,00140,50127,03
  Буша90,0059,29103,3385,00 101,5591,88
  Јарки700,00 389,17150,00250,00480,00414,55
  Теле 1-2 месеци – Симентал243,33 197,50212,50200,00188,00205,79
  Пилиња60,00 47,14  54,0051,43
  Шилежиња  148,00 170,00144,00148,18
  Мисирки  962,501250,00  1058,33
  Стари Кокошки50,00 66,00400,00  103,75
  Теле 1-2 месеци214,00 180,00187,50182,00200,50193,19
  Теле 2-6 месеци – Симентал210,00 200,00175,00190,00163,33188,57
  Коњи  70,0080,00 90,0085,00
  Јуне 6-18 месеци – Симентал    160,00 160,00
  Бик над 18 месеци – Симентал    120,00180,00140,00
  Кобили  110,00   110,00
  Бик до 18 месеци -Симентал  140,00  110,00125,00
  Цени на добитокот 07.06.2022

  Цени на добитокот 07.06.2022 во оваа табела ги имате цените од сите сточни пазри во Македонија.

  За повеќе корисни стории посетете ја страната на zemjodelie.mk, како и Земјоделските групи на Facebook и Viber.

  Само Рурално

  tigar.mk baner
  spot_img
  МОЖЕ БИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА...
  МОЖЕ БИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА...
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img