Тел: +38975383796 Е-пошта [email protected]

14.8 C
Skopje
Friday, May 17, 2024

More
  домаАгро ВестиИстекува рокот за аплицирање за мерката 3 од ИПАРД 2

  Истекува рокот за аплицирање за мерката 3 од ИПАРД 2

  petel baner

  Рокот за јавниот повик се однесува на финансиска поддршка за инвестиции во основни средства за преработка и маркетинг на земјоделски и рибни производи.

  Уште денеска трае рокот за аплицирање за мерката 3 од ИПАРД 2 програмата.

  Agrobot

  Вкупната поддршка за оваа мерка е зголемена на 5.785.728 евра од кои 75 отсто се обезбедени преку ИПАРД програмата, а 25 проценти од буџетот на Република Македонија.

  Сите заинтересирани апликанти можат да аплицираат со проекти за набавка на машини и опрема за производство и преработка, како и со проекти кои предвидуваат поставување фотонапонски панели за производство на енергија од сопствени потреби.

  Prostor za reklama na zemjodelie.mk

  Прифатливи корисници се сите правни лица кои влегуваат во рангот на микро, мали или средни претпријатија.

  Сите заинтересирани може да го искористат уште денешниот ден за поднесување на апликацииите, до кога и важи рокот за оваа мерка.

  За повеќе корисни стории посетете ја рубриката Агро вести, како и нашите групи на Facebook и Viber.

  tigar.mk baner
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img