Тел: +38975383796 Е-пошта [email protected]

36.8 C
Skopje
Sunday, July 14, 2024

More
  домаАгро ВестиИсплатени средства за произведени бројлерски пилиња

  Исплатени средства за произведени бројлерски пилиња

  petel baner

  Поддршката за овие корисници изнесува 12.6 милиони денари. А висината на поддршката по одгледани и заклани бројлерски пилиња е 40 денари по пиле.

  Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој (АФПЗРР) ја реализираше исплатата за помош за произведени еднодневни бројлерски пилиња и еднодневни пилиња од јајценосни хибриди. Како и директните плаќања за одгледани и заклани бројлери во регистрирни кланични капацитети.

  -За 9516 лица се исплатени 94,8 милиони денари. А корисници на поддршката се земјоделските стопанства кои вршат земјоделска и сточарска дејност на надморска висина над 700 метри.

  agrounik

  Корисниците на мерката за ПОМ со извршената исплата, како што е наведено во соопштението од Агенцијата, добиваат дополнителна финансиска поддршка во висина од 15 отсто од основните директни плаќања по површина или грло добиток.

  -За произведени еднодневни бројлерски пилиња се исплатени две земјоделски стопанства со финансиска поддршка од 5.4 милиони денари. Корисници на оваа поддршка се земјоделските стопанства кои произвеле за сопствени потреби или продале еднодневни бројлерски пилиња. Висината на поддршката е шест денари по пиле за сопствени потреби. Односно 10 денари за продадено пиле, се наведува во соопштението.

  Prostor za reklama na zemjodelie.mk

  Од АФПЗРР посочуваат дека за три земјоделски стопанства се исплатени дирекните плаќања за одгледани и заклани бројлери во регистрирани кланични капацитети. Поддршката за овие корисници изнесува 12.6 милиони денари, а висината на поддршката по одгледано и заклано пиле е 40 денари.

  За повеќе корисни стории посетете ја страната на zemjodelie.mk, како и Земјоделските групи на Facebook и Вибер.

  А доколку нешто продавате или купувате посетете го огласникот WWW.PETEL.MK

  tigar.mk baner
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img