Тел: +38975383796 Е-пошта [email protected]

24.8 C
Skopje
Tuesday, June 25, 2024

More
    домаАгро ЗабаваКако месото да остане квалитетно и по одмрзнувањето

    Како месото да остане квалитетно и по одмрзнувањето

    petel baner

    Најбезбеден начин за одмрзнување на месото е да го оставите полека да се одмрзнува.

    Брзото замрзнување и бавното одмрзнување се најдобри начини да избегнете загрозување на квалитетот на месото.

    Најидеално би било да испланирате еден ден однапред и да го префрлите месото од замрзнувачот во фрижидер.

    На големи парчиња месо, како што се замрзната мисирка и свинско ребро, може да бидат потребни неколку дена за да се одмрзнат во фрижидер.

    Сепак, можете брзо да го одмрзнете месото во сад со ладна вода.

    За мали пакувања месо, околу половина килограм, потребно е околу еден час.

    Главниот готвач во ButcherBox советува замрзнатиот стек, додека е во неговата амбалажа, да се стави во сад и да се остави ладна вода да тече преку него.

    agrounik

    Потоа треба да се пржи во тава по три минути од секоја страна, а потоа во рерна 15 минути.

    Можете да подготвите и замрзнато пилешко без одмрзнување, но никогаш на скара или во тава, туку во некаков сос.

    Prostor za reklama na zemjodelie.mk

    Сепак, гответе го двојно подолго од вообичаеното на малку пониска температура, но не под 175°C. Истото правило важи и за свинското како и за пилешкото.

    За повеќе корисни стории посетете ја страната на zemjodelie.mk, како и Земјоделските групи на Facebook и Вибер.

    А доколку нешто продавате или купувате посетете го огласникот WWW.PETEL.MK

    tigar.mk baner
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img