Тел: +38975383796 Е-пошта info@zemjodelie.mk

12.8 C
Skopje
Saturday, March 2, 2024

More
  домаАгро ВестиНајчести проблеми со старите трактори

  Најчести проблеми со старите трактори

  Agrobot

  Најчести проблеми со старите трактори – ова прашање им го поставивме на стручните лица од сервисот на земјоделски машини на фирмата Хемометал.

  Prostor za reklama na zemjodelie.mk

  10 најголеми проблеми со старите трактори

  1. Проблеми со моторот: истрошените компоненти на моторот, протекувањето и слабата компресија може да предизвикаат откажување на моторите.
  2. Проблеми со системот за гориво: затнат филтри за гориво, валкано гориво и истрошени пумпи за гориво може да предизвикаат застој или не палење на тракторот.
  3. Електрични проблеми: неисправни жици, кородирани врски и лоши алтернатори може да предизвикаат проблеми со стартувањето и перформансите.
  4. Проблеми со менувачот: истрошените брзини, протекувањето и лизгањето на спојките може да предизвикаат проблеми со преносот.
  5. Проблеми со воланот: истрошените или оштетените компоненти на управувачот, вклучително и управувачката кутија, може да предизвикаат тешкотии при управувањето.
  6. Гуми и тркала: истрошените гуми и оштетените бандажи може да предизвикаат нестабилност и слаба влечна сила.
  7. Проблеми со хидрауличниот систем: протекување, затнување и истрошени компоненти може да предизвикаат дефект на хидрауличните системи.
  8. Проблеми со системот за ладење: протекување, затнување и истрошени пумпи за вода може да предизвикаат прегревање на моторот.
  9. Прегревање на моторот: може да биде предизвикано од затнати радијатори, истрошени пумпи за вода или недостаток на одржување.
  10. Занемарување на одржување: недостатокот на редовно одржување и одржување може да предизвика расипување на тракторот и да бара скапи поправки.
  11. Најчести проблеми со старите трактори

  Доколку имате проблеми со вашиот трактор и сакате да прашате стручни лица за совет слободно свртете на овој број 070 237 290

  За повеќе корисни стории посетете ја страната на zemjodelie.mk, како и Земјоделските групи на Facebook и Вибер.

  tigar.mk baner
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img