Тел: +38975383796 Е-пошта info@zemjodelie.mk

1.8 C
Skopje
Sunday, March 3, 2024

More
  домаАгро ВестиМЗШВ: Јавен оглас за давање под закуп на земјоделско земјиште

  МЗШВ: Јавен оглас за давање под закуп на земјоделско земјиште

  Agrobot

  Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство, објави Јавен оглас за давање во закуп на земјоделско земјиште во државна сопственост за површини над 3 хектари.

  Објавениот оглас е по пат на електронско јавно наддавање објавен во (“Службен весник на Република Северна Македонија“ бр.94/23 од 04.05.2023 година).

  Предмет на Јавниот оглас е земјоделско земјиште во државна сопственост, со вкупна површина од 1.241 ха, 07ари, 51м2. Распределено во различни региони како што се: Битола, Валандово, Велес, Дебар, Делчево, Кочани, Неготино, Прилеп, Пробиштип, Радовиш, Струмица, Демир Хисар, Штип и Гази Баба.

  Право на учество на јавниот оглас имаат домашни физички и правни лица и странски правни лица.

  Земјоделското земјиште во државна сосптвеност кое се дава во закуп е со намена за:

  -Подигање на долгогодишни насади (лозја, овоштарници, хмељ) за период од 30 години,

  -Подигање на долгогдишни насади со лешник за период до 70 години,

  petel baner

  -Одгледување на други земјоделски култури култури и за поставување на пчелни семејства за период до 15 години

  -За одгледување на брзорастечки дрвја на земјоделско земјиште. Кое се наоѓа на надморска висина над 700 метри, за период до 30 години.

  Prostor za reklama na zemjodelie.mk

  Огласот трае 20 дена од денот на објавувањето.

  За повеќе корисни стории посетете ја рубриката Агро Вести, како и нашите социјални мрежи Facebook и Viber.

  Доколку нешто продавате или купувате посетете го огласникот WWW.PETEL.MK

  tigar.mk baner
  spot_img
  МОЖЕ БИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА...
  МОЖЕ БИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА...
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img