Тел: +38975383796 Е-пошта [email protected]

35.8 C
Skopje
Wednesday, June 19, 2024

More
  домаАгро ВестиЖените и руралниот развој

  Жените и руралниот развој

  petel baner

  Жените и руралниот развој

  Проф. д-р Марина Нацка и Васка Мојсовска две жени борци за правата на жените и неуморни активнисти за подобрување на статусот на жената во руралните средини.

  Како носителки на проектот за подобрување на родовата застапеност во земјоделието и активни учесници при креирањето на подобри аграрни политики со кои што ќе се подобри статусот на жените во руралните средини, ја заслужуваат секоја пофалба.

  Повеќе детали за проектот родово одговорни политики и буџети во земјоделството и руралниот развој можете да прочитате на овој линк

  Меѓународен проект на ФЗНХ и ООН РЕЗЖ

  Проектот идентификуваше три клучни резултати.

  1. ги олеснува процесите на донесување одлуки, обезбедувајќи дека родово-одговорни мерките и буџетите на политиките се интегрирани во националните програми за земјоделство и руралениот развој.

  2. се фокусира на активности за градење капацитети на преставници на институциите и креаторите на политики со потребните вештини и знаења за ефективно вклучување на родовите аспекти во земјоделските политики и програми.

  agrounik

  3. е насочен кон зајакнување на жените во земјоделството и руралните средини преку зајакнување на нивните способности за пристап и користење на мерките кои нудат поддршка и во земјоделството и руралниот развој.

  Еве една фотографија од денешниот настан:

  Prostor za reklama na zemjodelie.mk

  Родово одговорни политики и буџети во земјоделството и руралниот развој

  За повеќе корисни стории посетете ја рубриката Агро Вести, како и нашите социјални мрежи Facebook и Viber.

  Доколку нешто продавате или купувате посетете го огласникот WWW.PETEL.MK


  tigar.mk baner
  spot_img
  МОЖЕ БИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА...
  МОЖЕ БИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА...
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img