Тел: +38975383796 Е-пошта [email protected]

30.8 C
Skopje
Saturday, June 15, 2024

More
  домаАгро ВестиЦените на сточен пазар Скопје

  Цените на сточен пазар Скопје

  petel baner

  Цените на сточен пазар Скопје

  Јачмен 14 – 15 ден

  Пченица 12 ден неквалитетна 14 ден прва класа

  Пченка 18 ден кг

  Овес 28 – 30 ден кг

  Грашак сточен селектиран 40 – 45 ден кг

  Граор 100 ден кг

  Детелина 10 ден кг

  Ливадско сено 150 ден бала 18-20 кг

  Просо 50-60 ден кг

  Соја 40 ден кг

  Рж 40 ден кг

  Тритекале 20 ден кг

  Сончоглед 80 – 100 ден за јадење

  Сончоглед ситен 50 ден кг

  Телиња 300 ден кг

  Крави млечни зависи од млечноста 1000 до 2000 евра

  Јалови крави 60-80 ден кг

  Коњи од 500 евра па нагоре

  Кокошки 900 – 1200 ден кг

  Петли 800 – 1000 ден

  Мали пилиња 70-100 ден по пиле

  Шатчиња мали 120 ден

  Гуски 1200 -1500 ден

  Мисирки 1500 денари

  Бикови 170 денари кг

  Овца 100 евра

  Коза 80 – 100 евра

  Јагне и јаре 200 ден кг жива мера

  Гулаби 200 денари парче

  Зајци 300 – 500 денари парче зависно од големината

  Магариња од 6000 до 8000 денари

  Прасиња во Скопје на сточниот пазар нема а на другите пазари цената е 200 до 240 денари а по селата е од 250 до 270 денари

  Оглави за теле 100 денари

  Оглави за крави и јунци 300 до 400 денари зависи од квалитетот

  Оглав за коњи со капаци 1000-1200 денари

  Самар за коњ 50 до 100 евра (половни или нови)

  Сендвич на сточен пазар 120 денари со плескавица и 140-150 со батак

  Чај 15 денари

  Кае 20 денари

  Пиво Скопско и Даб големо 80 денари

  Влезот за празно возило 50 денари

  Влез за камион, комбе и трактор 300 ден

  Влез за посетители бесплатен.

  Сточниот пазар во Скопје е место во кое што се собираат сите земјоделци од околината на Скопје.

  Ве покануваме да го посетите и да го разгледате.

  Сточниот пазар во Скопје работи секој вторник.

  Поздрав до Агро екипата од Сточен пазар Скопје.

  agrounik

  Цените на сточен пазар Скопје ќе ги објавуваме кога ќе успееме да ги дознаеме.

  Се надеваме дека овие информации ќе ви бидат од корист.

  Prostor za reklama na zemjodelie.mk

  Поздрав добри луѓе Само Рурално.

  За повеќе корисни стории посетете ја рубриката Агро Вести, како и нашите социјални мрежи Facebook и Viber на Telegram.

  Доколку нешто продавате или купувате посетете го огласникот WWW.PETEL.MK

  tigar.mk baner
  spot_img
  МОЖЕ БИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА...
  МОЖЕ БИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА...
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img