Тел: +38975383796 Е-пошта [email protected]

36.8 C
Skopje
Saturday, July 13, 2024

More
    домаАгро ЗабаваМаринада за совршено бело месо

    Маринада за совршено бело месо

    petel baner

    Оваа маринада е она што навистина ви треба доколку сакате малку поинаков начин за подготвка на месото.

    За подотовка на оваа маринада потрбни се 5 минути, а само месото за 10-15 минути, меѓутоа трикот е во отстојувањето на белото месо во маринадата цели 8 часа.

    Состојки:

    – 1-2 лажици јаболков оцет;
    – 2-3 лажици суви зачини како што се оригано, рузмарин или мелен ловоров лист;
    – 1-2 лажици сенф;
    – 1-2 лажици лук во прав;
    -1/4 шолја маслиново масло;
    – сол и свежо мелен црн бибер;
    – 4 парчиња бело месо.

    agrounik
    Подготовка:

    Ставете ги оцетот, зачините, сенфот, лукот и доколку користите масло во пластичен сад којшто може да се затвори. Затворете го, протресете и соединете ги сите состојки. Отворете го садот и ставете го белото месо во него. Затворете и повторно протресете. Вака подготвеното пилешко месо може да го чувате замрзнато и до две седмици.

    Одмрзнете го месото преку ноќ или по осум часа маринирање употребете го.

    Prostor za reklama na zemjodelie.mk

    Загрејте ја скарата или тавата на оган. Кога ќе загреете, печете го пилешкото месо околу 4 минути на едната страна, па на другата. Исто така може да го печете пилешкото месо на загреана рерна на околу 200 степени Целзиусови околу 15-на минути додека не се испече.

    За повеќе корисни стории посетете ја рубриката Агро Вести, како и нашите социјални мрежи Facebook и Viber и Telegram.

    Доколку нешто продавате или купувате посетете го огласникот WWW.PETEL.MK

    tigar.mk baner
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img