Тел: +38975383796 Е-пошта info@zemjodelie.mk

4.8 C
Skopje
Sunday, March 3, 2024

More
  домаАгро ВестиЦени на добиток

  Цени на добиток

  Agrobot

  Цени на добиток низ сточните пазари во Македонија:

  Добиточни пазари во Куманово, Струмица, Гази Баба, Кривогаштани, Кочани, Тетово.

  petel baner
  Сорта / РасаДобиточен пазар-КумановоДобиточен пазар-СтрумицаДобиточен пазар-Гази БабаДобиточен пазар-КривогаштаниДобиточен пазар-КочаниДобиточен пазар-Тетово
  Овни192,0093,33208,57 176,88210,00
  Излачени Овци58,8940,0079,3380,0066,2592,86
  Прасиња до 20 кг.146,11150,00176,67178,18162,50 
  Прасиња од 20-35 кг.132,86131,43153,33158,00148,00 
  Гоеница до 110 кг.115,0095,63133,75114,29108,75149,38
  Гоеница над 110 кг.71,6781,25116,67100,0095,56135,00
  Јариња до 20кг120,00108,57132,69160,00120,00219,44
  Молзни Кози123,3346,67139,29 116,25223,91
  Излачени Кози46,6730,0075,45 60,00112,78
  Теле 1-6 месеци186,25165,63187,94165,00170,00253,77
  Јуне 6-18 месеци131,43127,50139,23155,00139,50155,58
  Молзни Крави180,0075,00171,88  238,90
  Излачени Говеда76,2565,0082,6566,0057,86136,13
  Јагниња до 18кг161,82143,75173,08181,82143,33220,72
  Јагниња над 18 кг.150,00130,00157,00167,50136,67223,04
  Молзни Овци176,0050,00173,33180,00138,57236,35
  Коњи за колење28,00 60,5060,00 113,83
  Теле 2-6 месеци180,00150,00198,75137,50155,71242,31
  Бик до 18 месеци148,00120,00139,69139,29125,50208,83
  Бик над 18 месеци125,00110,00130,36 110,00192,21
  Буша90,0059,29105,3385,00 118,22108,35
  Јарки700,00 389,17150,00250,00427,32
  Теле 1-2 месеци – Симентал243,33 197,50212,50200,00223,75
  Пилиња60,00 47,14  70,28
  Шилежиња  148,00 170,00144,00
  Мисирки  683,331250,00  
  Стари Кокошки50,00 66,00400,00  
  Теле 1-2 месеци214,00 180,00187,50182,00259,40
  Теле 2-6 месеци – Симентал210,00 200,00175,00190,00208,00
  Коњи  70,0080,00 155,86
  Јуне 6-18 месеци – Симентал    160,00 
  Бик над 18 месеци – Симентал    120,00180,00
  Кобили  110,00   
  Бик до 18 месеци -Симентал  140,00  110,00
  Цени на добиток низ сточните пазари во Македонија:

  Цени на добиток низ сточните пазари во Македонија.

  Поздрав до Екипата од Сточен пазар во Скопје: Бесим и Џафер. Се надевам ќе се видиме наскоро.

  Prostor za reklama na zemjodelie.mk

  Цените се превземени од ЗПИС

  Придружете се на нашата заедница на ВиберТелеграмФејсбук бидете дел од најголемето земјоделско семејство во кое сте секогаш добредојдени.

  Доколку нешто продавате или купувате посетете го огласникот WWW.PETEL.MK

  tigar.mk baner
  spot_img
  МОЖЕ БИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА...
  МОЖЕ БИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА...
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img