Тел: +38975383796 Е-пошта info@zemjodelie.mk

16.8 C
Skopje
Saturday, April 27, 2024

More
    домаАгро советиСвинско месо во тегла

    Свинско месо во тегла

    petel baner

    Свинско месо во тегла еве еден брз рецепт.

    Обично месо од бут се става во тегла.

    Месото го сечеш на коцки одприлика 4 на 4 сантиметри.

    На месото се додава сол и се меша.

    Теглите ги полниш со месо до под капачето. ВОДА НИКАКО.

    Теглите ги затвараш и се замотуваат во весник или во крпи. Се редат во шерпа и полниш вода во шерпата до под капачињата па после го палиш огнот.

    Кога ќе почне да врие најмалку 5 саати да крчка на тивок оган.

    Ги оставаш да се изладат и другиот ден се вадат и се ставаат во подрум.

    Agrobot

    Свинско месо во тегла

    свинско месо во тегла

    Злате Гуге Настевски

    Prostor za reklama na zemjodelie.mk

    Овој брз рецепт ни го пушти Злате и ветуваме дека ќе го пробаме.

    Придружете се во нашата заедница на Земјоделие.мк на ВиберТелеграмФејсбук бидете дел од најголемето земјоделско семејство во кое сте секогаш добредојдени.

    Доколку нешто продавате или купувате посетете го огласникот WWW.PETEL.MK

    tigar.mk baner
    spot_img
    МОЖЕ БИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА...
    МОЖЕ БИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА...
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img