Тел: +38975383796 Е-пошта info@zemjodelie.mk

4.8 C
Skopje
Sunday, March 3, 2024

More
  домаАгро ВестиСточен пазар Скопје цени 13.02.2024

  Сточен пазар Скопје цени 13.02.2024

  Agrobot

  Сточен пазар Скопје цени 13.02.2024 година. Ова се цените што успеавме да ги дознаеме при денешната посета на сточниот пазар во Скопје.

  Јачмен 14 – 15 ден

  Пченица 15- 16 ден кг

  Пченка 15 ден кг

  Пченка мелена 17 ден кг

  Јаболки 40 ден кг

  Овес 22 ден кг

  Граор 120 ден кг

  Детелина 15 ден кг

  Семе детелина 300 ден кг

  Експарзета трева 280-300 ден кг

  Ливадско сено 150 ден бала

  Просо 50 ден кг

  Соја 50 ден кг

  Рж 35-40 ден кг

  Тритекале 20 ден кг

  Сончоглед 100 ден крупен за јадење селектиран

  Сончоглед ситен 50 ден кг

  Телиња 4-4.5 евра малите ден кг

  Крави млечни зависи од млечноста 1000 до 2000 евра

  Јалови крави 2 д0 2,5 евра ден кг

  Коњи од 500 евра па нагоре

  Кокошки селски 600 – 800 ден парче

  Петли 500-700 ден парче

  Мали пилиња 70-100 ден по пиле

  Шатчиња немаше денес

  Гуски 2000 ден

  Мисирки 1500 денари

  Бикови товеници 2,7 до 3 евра кг околу 180 денари

  Овца 100 евра

  Коза 80 – 100 евра

  Јагне и јаре 220 ден кг жива мера

  Гулаби 200 денари а има и по 100 евра денари парче

  Зајци 300 – 500 денари парче зависно од големината

  Магариња од 6000 до 9000 денари

  Компири агрија за јадење 30-40 ден кг

  Мандарини 40 ден кг

  Банани 50 ден кг

  Прасиња во Скопје на сточниот пазар нема а на другите пазари цената е малите прасиња 250 до 300 денари до 100 кг свињите се по 200 денари од 110 до 160 кг се по 180 денари килограм а над 160 килограми по 160 денари

  Оглави за теле 100 денари

  Оглави за крави и јунци 300 до 400 денари зависи од квалитетот

  Оглав за коњи со капаци 1000-1200 денари

  Самар за коњ 50 до 100 евра (половни или нови)

  Сендвич на сточен пазар 120 денари со плескавица и 140-150 со батак

  Чај 15 денари

  Кафе 20 денари

  Пиво Скопско и Даб големо 80 денари

  Влезот за празно возило 50 денари

  Влез за камион, комбе и трактор 300 ден

  petel baner

  Влез за посетители без возило бесплатен.

  Сточниот пазар во Скопје е место во кое што се собираат сите земјоделци од околината на Скопје.

  Prostor za reklama na zemjodelie.mk

  Ве покануваме да го посетите и да го разгледате.

  Придружете се во нашата заедница на Земјоделие.мк на ВиберТелеграмФејсбук бидете дел од најголемето земјоделско семејство во кое сте секогаш добредојдени

  Доколку нешто продавате или купувате посетете го огласникот WWW.PETEL.MK

  tigar.mk baner
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img