Тел: +38975383796 Е-пошта info@zemjodelie.mk

13.8 C
Skopje
Friday, April 19, 2024

More

  Колострум

  petel baner

  Колострум е еден од најстарите извори на енергија кои ни ги подарила природата? Сите новородени цицачи (вклучувајќи го и човекот) го примаат ова прво млеко во текот на првите неколку денови од животот за да го потикнат растот и да ја зголемат отпорноста на организмот од болести.

  Оваа волшебна состојка ги содржи сите потребни компоненти и информации како би се изградил силен, комплетен имунолошки состав. А силен имунолошки состав е темел на добро здравје бидејќи му помага на телото во борба против сите видови болести.

     Значење на колостралното млеко кај телињата

  Agrobot
  • Да се спречи губитокот на телето
  • Зајакнување на отпорноста
  • Заштита од  болести

     Состав на колострално млеко и заштита

  Телињата на свет доаѓаат без антитела за отпорност од причинители на болеста, значи потполно незаштитено. Новороденчињата тоа мора да го внесат во целост со колострумот. Колострумот воспоставува пасивен имунитет, личен имунитет кај телињата се развива полека со старост од три до пет недели. До тој период се препуштени само на пасивната заштита со антитела кои ги внесоа со колострумот.

  Prostor za reklama na zemjodelie.mk

  Дознај повеќе за Колострумот во текст објавен од Советник
  Слободан Серафимовски

  Придружете се во нашата заедница на Земјоделие.мк на ВиберТелеграмФејсбук бидете дел од најголемето земјоделско семејство во кое сте секогаш добредојдени

  Доколку нешто продавате или купувате посетете го огласникот WWW.PETEL.MK

  tigar.mk baner
  spot_img
  МОЖЕ БИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА...
  МОЖЕ БИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА...
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img