Тел: +38975383796 Е-пошта [email protected]

12.8 C
Skopje
Thursday, May 16, 2024

More
  домаАгро ВестиЛегнаа пари на сметките на Тутунарите

  Легнаа пари на сметките на Тутунарите

  petel baner

  Легнаа пари на сметките на Тутунарите – Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој денеска ја реализираше исплатата за произведен и продаден тутун од реколта 2023 година.

  Корисници на оваа мерка се физички и правни лица кои своето производство со тутун од реколта 2023 година го договориле и продале во регистрирано откупно претпријатие согласно Законот за тутун, производи од тутун и сродни производи.

              Висината на директните плаќања е 100 денари за предаден килограм тутун од 1-ва класа, 90 денари за предаден килограм тутун од 2-ра класа и 80 денари за предаден килограм тутун од 3-та класа.

  Agrobot

              Со оваа поддршка се стекнуваат над 14.300 тутунопроизводители со финансиска поддршка од близу 1.5 милијарди денари.

  Во периодот што следи, Агенцијата ќе продолжи со реализација на дополнителните директни плаќања за огледувачите на говеда,кози и пчели, директните плаќања за органско производство, за земјоделците кои имаат производство во подрачја со ограничени можности како и дополнителните плаќања за регистрираните земјоделци согласно законот за вршење на земјоделска дејност и законот за пензиско и инвалидско осигурување.

  Prostor za reklama na zemjodelie.mk

  Со завршување на контролите на лице место кај откупните претпријатија ќе следи и исплатата на дополнителните директни плаќања за предадени градинарски и овошни култури во преработувачки капацитети.

  Легнаа пари на сметките на Тутунарите

  Придружете се во нашата заедница на Земјоделие.мк на ВиберТелеграмФејсбук бидете дел од најголемето земјоделско семејство во кое сте секогаш добредојдени

  Доколку нешто продавате или купувате посетете го огласникот WWW.PETEL.MK

  tigar.mk baner
  spot_img
  МОЖЕ БИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА...
  МОЖЕ БИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА...
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img