Тел: +38975383796 Е-пошта [email protected]

27.8 C
Skopje
Friday, June 2, 2023

More
  домаАгро ВестиПрефрлени пари за органско производство

  Префрлени пари за органско производство

  658 Земјоделци кои што имаат органско производство ќе добијат 91,6 милиони денари.

  Станува збор за исплата на средства за оние апликанти кои имаат поднесено барања за добивање на средства од Програмата за рурален развој, односно оние кои аплицирале за „Мерката 215 органско производство“.

  Дали органското производство е исплатливо и колку овие средства помаагаат? Како и да е секоја помош е добредојдена да се стимулира ова производство кое што ќе не спаси нас како потршувачи од прекумерна употербана на хемијата.

  Еве кој ќе ги земе парите: градинарски култури, постоечки лозови и овошни насади, овци, кози, говеда и пчелни семејства.

  Кој дава пак да дава, кој зема пак да зема. 🙂

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img