Тел: +38975383796 Е-пошта [email protected]

35.8 C
Skopje
Wednesday, July 17, 2024

More
  домаАгро ВестиПросечни цени на кванташки - овошје

  Просечни цени на кванташки – овошје

  petel baner

  Просечни цени на кванташки – овошје извадени се цените по години да се види како се движела цената на овошјето.

  Prostor za reklama na zemjodelie.mk

  Просечни цени на кванташки – овошје во 2018-2019-2020 година

  Вид на овошјеПросечна цена ( 2018 год. )Просечна цена ( 2019 год. )Просечна цена ( 2020 год. )Стапка на пораст / опаѓање 2019/ 20 ( % )
  Ајдаред29,5618,5828,22+51,9
  Златен Делишес28,7118,2332,72+79,5
  Јонаголд31,2118,0019,25+6,9
  Муцу28,4225,0031,88+27,5
  Црвен Делишес30,7020,7324,69+19,1
  Грозје црно -трпезно32,7530,2832,93+8,8
  Грозје бело -трпезно29,9532,0831,67-1,3
  Крушки61,5061,0072,20+18,4
  Лубеници7,5710,1211,43+12,9
  Дињи18,9626,2937,33+42,0
  Сливи16,1519,6126,08+33,0
  Банани45,6346,2547,55+2,8
  Јагоди66,9972,5065,00-10,3
  Кајсии45,2131,73//
  Киви46,9137,9947,20+24,2
  Костени105,39100,63115,00+14,3
  Лешници-чистени572,36614,58636,50+3,6
  Ореви-чистени464,06523,86479,55-8,5
  Бадеми—чистени587,25635,45600,25-5,5
  Портокали39,0945,6457,01+24,9
  Цреши42,5561,6782,50+33,8
  Нектарини38,0635,1761,33+74,4
  Праски27,3220,5633,13+61,1
  Јапонско јаболко17,0220,5515,17-26,2
  Лимони55,3554,0376,25+41,1
  Калинки50,2545,0036,88-18,0
  Цитрон—жолт48,7148,2566,50+37,8
  Мандарини43,5642,2445,80+8,4
  Аронија/155133,33-14,0
  Просечни годишни цени на овошјата на кванташките пазари

  За повеќе корисни стории посетете ја страната на zemjodelie.mk, како и Земјоделските групи на Facebook и Viber.

  Само Рурално

  tigar.mk baner
  spot_img
  МОЖЕ БИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА...
  МОЖЕ БИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА...
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img