Тел: +38975383796 Е-пошта [email protected]

26.8 C
Skopje
Saturday, May 18, 2024

More
  домаАгро ВестиЗоран Коцев

  Зоран Коцев

  petel baner

  Земјоделството е еден од најважните сектори за македонската економија па затоа луѓе како Зоран Коцев се важни за Земјоделците бидејќи со своето искуство можат многу да им помогнат на земјоделците во оние бирократски лавиринти.

  Во секторот Земјоделие се вртат огромни финансиски средства кои што се наменети за Земјоделците во Македонија. Овие средства ги обезбедува Владата на Република Македонија а значаен дел издвојува и Европската унија и други држави.

  Парите се значителни и се наменети за секакви работи поврзани со земјоделието и со производството на храна.

  Сепак во нашава држава имаме доста компицирани процедури и потребно е да се извадат разно разни документи и да се запазат некои правила со цел овие средства да ги добијат правите земјоделци а не овие пари да завршат во џеповите на некои тајкуни или привилегирани поединци и политичари.

  Токму заради овие комплицирани процедури огромен дел од Земјоделците не можат да дојдат до овие средства.

  ИПАРД фондови, субвенции, програми за рурален развој, државно земјиште, ХАСАП стандарди, млад земјоделец, рурална жена, екологија, зелена енергија ….

  Токму затоа во последно време се појавуваат луѓе како Зоран Коцев кои што со својата експертиза им помагаат на Земјоделците да ги исполнат условите да можат да дојдат до финансиски средства и да го унапредат своето земјоделско стопанство.

  Agrobot
  Зоран Коцев
  Експерт за консултантски услуги во земјоделството и ИПАРД фондови

  Не би требало да постои Земјоделец кој во својот именик го нема бројот на Зоран Коцев бидејќи луѓето како него навистина можат многу да им помогнат на Земјоделците полесно и посигурно да ги остварат своите планови за развој.

  Еве неколку збора за Зоран Коцев:

  Prostor za reklama na zemjodelie.mk
  ПОЗНАВАЊА
  • Примарно земјоделско производство;
  • Преработка на земјоделски производи;
  • Имплементација на стандардите за производство на здрава храна:ГЛОБАЛГАП и ХАССАП;
  • Обезбедување на средства од програмите на владата за подршка на земјоделството;
  • Организирање на обуки од областа на земјоделството.
  ПОДРАЧЈА НА СОВЕТУВАЊЕ
  • Советување и изработка на деловен план за мали и средни претпријатија;
  • Поддршка при развивање, обликување и проверка на деловна идеа;
  • Советување во областа на развојните програми и можности за финансирање;
  • Советување во областа на производството, технологијата и квалитетот;
  • Стратегиско и деловно планирање;
  • Помош во управување со компанијата;
  • Организациски развој;
  • Финансиска анализа;
  • Управување со ланец за снабдување, логистика и планирање;
  • Развој на нов производ;
  • Подготовка за HACCP и подготовка за EurepGap.
  ИСКУСТВО
  • Познавање од областа на земјоделското производство и преработка на земјоделски производи;
  • Познавање од областа на стандардите за производство на здрава храна како во примарното производство (ГЛОБАЛГАП) така и во преработката на земјоделски производи (ХАССАП);
  • Познавање во подготовка на бизнис план за фармери, развивање на бизнис идеа, стратешко планирање и советување од областа на земјоделството;
  • Познавање од областа на воспоставување на пазарни врски (кооперантски односи) во секторот земјоделство (примарно земјоделско производство и преработка на земјоделски производи);
  • Познавање од областа на водење матично книговодство на фарма.
  РЕФЕРЕНТНИ КЛИЕНТИ
  • Индивидуални земјоделски производители;
  • Капацитети од областа на земјоделско производство;
  • Капацитети од областа на преработка на земјоделски производи;
  • Капацитети за производство на вино;
  • Мали претпријатија од други услужни и производни дејности.
  • Невработени лица вклучени во Прграма за самовработување 2007-2012 при што се изработени 80 бизнис планови од областа на земјоделието како, прозводство на житни култури, градинарски култури, овоштарство, сточарство и услужни услуги во земјоделието

  АГРО КОНСАЛТИНГ КОЦЕВ

  За повеќе корисни стории посетете ја страната на zemjodelie.mk, како и Земјоделските групи на Facebook и Viber.

  Само Рурално

  tigar.mk baner
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img