Чоколаден пунч е вкусен топол напиток кој сигурно ќе ви ги стопли душата и телото во студените зимски денови.
Овој чоколаден пунч се подготвува брзо и лесно, затоа уште ведаш подгответе го и учивајте во вкусот на чоколадото.
Состојки:
100 гр темно чоколадо
100 гр млечна чоколада
400 мл млеко
100 мл рум
прстофат сол
Подготовка:
Чоколадото искршете го на коцки и ставете го во садот за готвење. Додадете млеко и ставете го садот на шпорет и полека растопете го чоколадото на пониска температура. Кога чоколадото целосно ќе се раствори во млекото, додадете го румот и солта и малку засилете го огнот за да зоврие. Оставете го да се готви 3-4 минути, тргнете го од оган и послужете веднаш.
За повеќе корисни стории посетете ја страната на zemjodelie.mk, како и Земјоделските групи на Facebook и Вибер.
А доколку нешто продавате или купувате посетете го огласникот WWW.PETEL.MK