Тел: +38975383796 Е-пошта info@zemjodelie.mk

7.8 C
Skopje
Thursday, April 18, 2024

More
  домаАгро ВестиПроизводство на млеко по години

  Производство на млеко по години

  petel baner

  Производство на млеко по години во Македонија

  година производство во литри
  2016463446137
  2017448754064
  2018463635397
  2019445919911
  2020447708835
  2021377871915
  2022376666983
  2023за оваа година немаме податоци
  Производство на млеко по години

  Се приметува тренд на намалување на сточниот фонд во Македонија. Се помалку луѓе сакаат да чуваат стока и да се занимаваат со сточарство.

  Македонија има можност за свои потреби да се произведува млеко и месо но жално е што се повеќе земјава станува увозно зависна и се повеќе се увезува евтино млеко и месо а домашното производство се повеќе се намалува.

  Prostor za reklama na zemjodelie.mk

  Податоците се превземени од Заводот за статистика на Македонија.

  Придружете се во нашата заедница на Земјоделие.мк на ВиберТелеграмФејсбук бидете дел од најголемето земјоделско семејство во кое сте секогаш добредојдени

  Доколку нешто продавате или купувате посетете го огласникот WWW.PETEL.MK

  tigar.mk baner
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img