Тел: +38975383796 Е-пошта [email protected]

26.8 C
Skopje
Friday, June 14, 2024

More
  домаАгро училницаПредмет за производство на храна во училиштата: Ваша поддршка е клучна!

  Предмет за производство на храна во училиштата: Ваша поддршка е клучна!

  petel baner

  Предмет за производство на храна во училиштата – што мислите за овој предлог?

  Имаме едно клучно прашање кое заслужува ваше внимание и размислување. Дали мислите дека треба да се воведе предмет во основните и средните училишта кој ќе се фокусира на производство на храна? 🌱📚

  Оваа иницијатива има за цел да ги едуцира младите генерации за значењето на земјоделството, одржливото производство на храна и како да ја зачуваме нашата природа за идните генерации. 🌍💚

  Вашето мислење е од огромна важност! 🙌

  Ве повикуваме на МАСОВНО ГЛАСАЊЕ! Споделете го вашето мислење и гласајте во следниот линк.

  Заедно можеме да ја направиме иднината посигурна само ако ја кренеме свеста за значењето на земјоделството и производството на домашна храна без прекумерна употреба на разни пестициди, хемикалии, антибиотици …! 🌾

  Земјоделството и производството на храна се еден од најважните столбови на нашето општество.

  Во ера кога технологијата и урбанизацијата ги трансформираат нашите животи, нашата врска со природата и земјоделските процеси станува сè послаба.

  Дали треба да го дозволиме тоа?

  Предизвикот со кој се соочуваме е како да ги ангажираме младите и да ги научиме на вредноста на производството на храна.

  Еден од можните начини е преку воведување на предмет за производство на храна во основните и средните училишта. Овој предмет би можел да ги научи учениците за процесите на земјоделие, одржливото производство на храна и како тие можат да ја зачуваат природата за идните генерации.

  Зошто е важно?
  Едукација за одржливо земјоделие: Учењето за одржливо производство на храна ќе им помогне на учениците да разберат како нивните избори влијаат на животната средина. Тие ќе научат како да произведуваат храна на начин кој не ја уништува природата и како да ги зачуваат ресурсите за идните генерации.

  Развој на практични вештини: Предметот би можел да вклучува практични активности како садење и одгледување растенија, што ќе ги научи децата на основните земјоделски техники и ќе им даде чувство на одговорност и задоволство од сопствениот труд.

  Зголемување на свеста за здравата исхрана: Учењето за процесите на производство на храна може да ги мотивира учениците да се хранат поздраво и да разберат од каде доаѓа нивната храна. Тоа може да има долгорочен позитивен ефект врз нивното здравје.

  Подготовка за идни предизвици: Соочени сме со глобални предизвици како климатските промени и растечката популација. Учењето на младите за земјоделските практики ќе им помогне да се подготват за идните предизвици и да најдат иновативни решенија.

  Време е за акција!
  За да ја реализираме оваа идеја, потребно е масовно учество и поддршка од сите нас. Затоа, ве повикуваме на масовно гласање за воведување на предмет за производство на храна во основните и средните училишта. Вашиот глас е важен!

  Предмет за производство на храна во училиштата ДА ИЛИ НЕ

  ДОКОЛКУ САКАТЕ ДА ГЛАСАТЕ ПРИТИСНЕТЕ НА ОВОЈ ЛИНК

  agrounik

  Заедно можеме да ја направиме иднината поодржлива и свесна за значењето на земјоделството. Да ги едуцираме нашите деца и да им покажеме колку е важно да се грижат за природата и производството на храна.

  Ви благодариме што се грижите за иднината на нашите деца и за нашата земја!

  Prostor za reklama na zemjodelie.mk

  Поздрав добри луѓе. Само Рурално
  Земјоделие.мк

  Придружете се во нашата заедница на Земјоделие.мк на ВиберТелеграмФејсбук бидете дел од најголемето земјоделско семејство во кое сте секогаш добредојдени

  Доколку нешто продавате или купувате посетете го огласникот WWW.PETEL.MK

  tigar.mk baner
  spot_img
  МОЖЕ БИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА...
  МОЖЕ БИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА...
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img