Тел: +38975383796 Е-пошта info@zemjodelie.mk

33.8 C
Skopje
Thursday, June 30, 2022

More
  spot_img

  Холандските фармери на нозе – блокираат автопати, истураат ѓубриво, палат слама

  Како што најавија, холандските фармери излегоа на улиците, со трактори, во комбајни, со крави, цистерни со кашеста маса и ѓубриво. Нивното Министерство за земјоделство не...
  spot_img

  Чаеви кои можат да бидат освежително здрав пијалок

  Летните горештини знаат да бидат навистина неподносливи. Иако повеќето луѓе го сакаат летото, топлотниот удар никому не му одговара. Ова е време кога треба да се...

  Жетварска салата

  Градина во јули – Што е потребно за растенијата?

  Градина во јули - Многумина мислат дека со доаѓањето на летото престануваат сите градинарски работи, освен редовното полевање, бидејќи целата градина бујно цвета во...
  57,051фановикако
  1,503следбенициследете
  45претплатницисе претплатите
  spot_img
  spot_img
  spot_img

  Земјоделците на обука за употреба на пестициди?

  Земјоделците на обука за употреба на пестициди? - Дали во Македонија е потребен ваков закон?Нема веќе купување хемија и прскање кој колку сака и...

  Меѓуреден шпартач

  Меѓуреден шпартач е универзална машина за широкоредна обработка на пченка, сончоглед и друго од 55 до 80 см.Овозможува прецизна работа со страничните дискови...

  Балирачка – Галигнани

  Балирачка е машина која се користи за балирање на трева и остатоци одслама. Постојат два типа и тоа со и без хидраулично подигање.Во текот...

  Заштитна опрема за прскање со пестициди (KASCO)

  KASCOЗемјоделскиот опсег на респираторна заштитна опрема KASCO се препорачува за прскање на пестициди на отворени полиња, во оранжерии и во расадници. Се употребува за...

  Сенопревртувач

  Сенопревртувач е машина наменета за земање на зелена добиточна храна, сува добиточна храна, слама и сено.Општ опис на машинатаСенопревртувачот – Тракаст се користи за...

  Мулчери

  Мулчери - Во продолжение еден текст кој ги содржи сите информации кои се потребни за машината да се користи исправно и сигурно и добро...

  Земјоделците на обука за употреба на пестициди?

  Земјоделците на обука за употреба на пестициди? - Дали во Македонија е потребен ваков закон?Нема веќе купување хемија и прскање кој колку сака и...

  последни постови

  Kатастарски парцели во Македонија

  Kатастарски парцели - Дали можам да пребарувам преку Интернет, односно да извршам увид во катастарски парцели во целата држава? Преку веб-страница на ГИС-порталот можете да...

  важни линкови