Тел: +38975383796 Е-пошта [email protected]

12.8 C
Skopje
Friday, May 17, 2024

More
  домаФинансирањеМикрокредитирање

  Микрокредитирање

  petel baner

  Микрокредитирањето е пристапен и ефикасен начин за поддршка на Земјоделците во развојните земји.

  Оваа форма на кредитирање ги нуди средствата на малите земјоделци кои често не можат да ги задолжат банките поради нивната ниската кредитна способност.

  Микрокредитите можат да им овозможат на Земјоделците да зголемат својот производен капацитет, да подобрат квалитетот на своите производи и да прошируваат своите производни можности и капацитети.

  Овие заеми не само што ја подобруваат производноста на земјоделските стопанства, туку и допринесуваат за економскиот развој на општините во кои се наоѓаат.

  Микрокредитите им овозможуваат на Земјоделците да инвестираат во опрема, постојана работна сила и сезонски работници, што ги нуди повеќе можности да го унапредат својето земјоделско стопанство и да го зголемат с=својот приход од земјоделието.

  Оваа нова приходна база го нуди потенцијалот за развој на локалната економија со тоа што им овозможува на земјоделците да вложат во нивните земјоделски бизниси.

  Микрокредитите имаат голем потенцијал за поддршка на Земјоделците да ја зголемат својата производност и да ги подобрат своите услови на живот.

  Оваа форма на кредитирање не само што ги поддржува малите Земјоделци во земјите во развој, туку и допринесува за одржлив и просперитетен земјоделски сектор.

  Веќе над 20 години Микрокредитна фондација Хоризонти е вистински партнер на Земјоделците во Макеоднија.

  Микрокредитирање

  Agrobot

  Доколку ве интересира повеќе да дознаете за микрокредитирањето може да проверите на нивнитот веб сајт.

  Хоризонти како микрокредитна фондација нуди финансиски средства за Земјоделците до 900 000 денари и рок на отплта до 7 години.

  Prostor za reklama na zemjodelie.mk

  www.horizonti.org.mk

  За повеќе корисни стории посетете не на веб страната на земјоделие.мк , како и нашите социјални мрежи Facebook и Viber

  Доколку нешто продавате или купувате посетете го огласникот WWW.PETEL.MK

  tigar.mk baner
  spot_img
  МОЖЕ БИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА...
  МОЖЕ БИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА...
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img